A Gyűrűk Ura sármos Aragornja így megváltozott: friss fotókon a 64 éves Viggo Mortensen

Viggo Mortensen A Gyűrűk Ura jóképű sztárja volt, 64 éves korára hatalmas változáson ment át.

Viggo Mortensen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Viggo Mortensen a ’80-as években kezdte el színészi karrierjét. A nézők olyan filmekben láthatták, mint az  az Indián vér, az Alagút a halálba, a Carlito útja, az Egy hölgy arcképe vagy a Tökéletes gyilkosság.

Filmszerepei mellett az igazán áttörő sikert és karrierje csúcspontját A Gyűrűk Ura-trilógiának köszönheti. A nemzetközileg is nagy sikert arató filmben Aragorn karakterét játszotta, amellyel sokak szívét teljesen elnyerte. A trilógia első része 2001-ben, a második 2002-ben, a harmadik pedig 2003-ban jelent meg.

Viggo Mortensen változása

19 év telt el a Gyűrűk Ura utolsó része óta, a 64 éves színész pedig nagyon sokat változott. A filmekben hosszú hajú sármőrként láthatták a rajongók, most azonban ősz hajjal és valamivel rövidebb fazonnal hódít.

viggo-mortensen2
Fotó: Getty Images Hungary/ Axelle/Bauer-Griffin

Nagy valószínűséggel alig ismernék fel páran a sztárt, ha csak a filmbeli Aragorn képét látják maguk előtt. Ami a filmes karrierjét illeti, 2020-ban a Zuhanás című alkotásban szerepelt, 2022-ben pedig A jövő bűnei és A tizenhármak című filmekben láthatjuk viszont a képernyőkön.

A színész első felesége Exene Cervenka amerikai énekesnő volt, akivel 1986-ban ismerkedett meg a Megváltás! című vígjáték forgatása során. A szerelmesek 1987. július 8-án mondták ki egymásnak a boldogító igent. Egy évvel később megszületett gyermekük, a ma már 34 éves Henry Mortensen.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A Celebs In-Depth írta meg, hogy feleségével 1992-ben úgy döntöttek, hogy végleg elengedik egymás kezét, majd 1997-ben hivatalosan is kimondták a válást. Mortensenre azonban később ismét rátalált a szerelem, 2006-ban találkozott Ariadna Gil spanyol színésznővel, akivel 2009-ben vállalták fel a kapcsolatukat a nyilvánosság előtt.

Karrierje során háromszor jelölték Oscar-díjra, legutoljára 2019-ben a Zöld könyv: Útmutató az élethez kapcsán, de sajnos nem ő vitte haza az aranyszobrocskát. Golden Globe-díjra négyszer jelölték, de a dán színész sosem nyert. Bár a legrangosabb díjakat sosem nyerte el, ennek ellenére nagyon büszke a karrierjére és arra, amit eddig elért.

viggo-mortensen
Fotó: Getty Images Hungary/ Taylor Hill

2022 júniusában a That Shelfnek beszélt arról, hogy már egészen kicsi kora óta rajongott a filmekért.

- Mindig is imádtam moziba járni, egészen kicsi korom óta. Édesanyám volt az, aki hároméves koromban bevezetett a filmek világába. Rengeteg alkotást néztünk meg együtt. Ilyenkor mindig megbeszéltük a történéseket, és én rendszerint aggódtam amiatt, hogy egy-egy bajba jutott szereplőnek ki segít majd. Már akkor nagyon lelkesedtem ezért az egész világért.

Karen Grassle 80 évesen

A farm, ahol élünk sorozat az Egyesült Államokban 1974 és 1983 között volt látható a tévéképernyőkön, Magyarországon azonban csak 1998-ban jelent meg az RTL Klubon. A sorozat kedves anyukáját alakító Karen Grassle már akkor minden nézőt elvarázsolt a bájával és a tehetségével. Karen azóta is folyamatosan szerepel sorozatokban, és kisebb szerepekben is feltűnik, leginkább a színházi előadásokban láthatják a rajongók.

Emlékszel a Farm, ahol élünk anyukájára? Friss fotón a 80 éves Karen Grassle

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-kép: Profimedia

Ezt is szeretjük