"Végül is öltem." - A világsztár döbbenetes vallomása
Ozzy Osbourne, a Black Sabbath frontembere kitálalta múltja sötét titkait, amelyekről eddig nem beszélt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ozzy Osbourne 2002-ben a népszerű Rolling Stone magazinnak kendőzetlen interjút adott, amely a lap július 25-ei számában jelent meg.

David Fricke kérdéseire a jelenleg 61 éves rocksztár helyenként már-már zavarba ejtő őszinteséggel válaszolt, függetlenül attól, hogy sanyarú gyerekkoráról, feleségéhez fűződő viharos kapcsolatáról vagy éppen a Black Sabbath indulásáról volt-e szó.

Az eredetileg John Michael Osbourne néven született brit dalszerző-énekes a beszélgetés első felében elmesélte, hogy édesapja éjszaka szerszámkészítőként dolgozott, és sosem vett az anyjának mosógépet.

Nem volt lepedőjük

Családja olyan szegénységben élt, hogy a kis Ozzynak közös ágyban kellett aludnia egyik testvérével, de még csak lepedőjük sem volt, régi kabátokat használtak helyette.

A kultikus énekest édesanyja gyakran átküldte a szomszédba egy bögre cukorért vagy egy kis tejért. Ez a bizonytalanságérzés olyan mély nyomot hagyott benne, hogy negyvenéves koráig nem is nyaralt - egészen addig nem látta az óceánt.

Alantas munkákat kellett elvállalnia

A Paranoid világhírű előadójáról feltehetően senki sem gondolná, hogy diszlexiás, amit az iskolában az ötvenes-hatvanas évek fordulóján nem ismertek fel a tanárai.

Mivel egyáltalán nem ment neki a tanulás, mindenféle alantas munkát elvállalt. Megfordult például egy ékszercégnél, dolgozott vízvezeték-szerelőként, de teát is főzött egy építkezésen.

- Később a vágóhídra kerültem. Az volt a legtartósabb melóm. Végül is öltem. Automatizált volt ugyan a rendszer, de a srácok néha megengedték, hogy lelőjek egy-egy tehenet. Az első munkám az volt, hogy kiürítsem a juhok gyomrát. Egész halomnyi cucc gyűlt össze, és elképesztő szag lengte körül. De meg lehetett szokni – osztotta meg emlékeit a nyilvánossággal Ozzy Osbourne.
Cikkünk a Rolling Stone - Interjúk című kötet alapján készült. Kiadja a Cartaphilus Kiadó. Ára 4500 forint. A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük