Val Kilmer a 90-es évek imádott filmcsillaga volt: 61 évesen így néz ki
A színész életéről készült filmet 2021 júliusában a cannes-i filmfesztiválon mutatták be.

val-kilmer-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Top Gun, Viharszív, Mindörökké Batman - csak pár darab Val Kilmer életművéből, amelyekben a közönség örökre a szívébe zárta. A skót, ír és német gyökerekkel rendelkező színészt a ’90-es évekre Hollywood legfelkapottabb sztárjai közt tartották számon.

Színészi, énekesi és írói tehetsége már nagyon fiatalon megmutatkozott, így nem meglepő, hogy 1976-ban a híres Juilliard School színészképző programba az évfolyam legfiatalabb diákjaként vették fel. Nyolc évvel később debütált a kamera előtt a Top Secret című paródiában, majd szép lassan a rendezők is ráeszméltek, hogy a szőke fürtös srácnak kasszasikerekben a helye.

Val Kilmer 61 évesen így néz ki

Egészen a 2000-es évekig szárnyalt a karrierje, ám ezzel egy időben egy kellemetlen híresztelés is szárnyra kapott vele kapcsolatban. Számos kollégája arról számolt be, hogy nehéz természete miatt nem egyszerű vele a közös munka. A Dr. Moreau szigetének rendezője, John Frankenheimer a film bemutatója után az Entertainment Weeklynek kategorikusan kijelentette, soha többé nem kíván együtt dolgozni Kilmerrel. Ezzel valószínűleg nem volt egyedül, mivel a sztár ezek után inkább kisebb költségvetésű produkciókban mutatta meg magát.

Val Kilmer karrierje csúcsán 1996-ban - és 2021 augusztusában.
Val Kilmer karrierje csúcsán 1996-ban - és 2021 augusztusában.
Fotó: Getty Images Hungary, Instagram/Val Kilmer

Nem csak a róla terjengő pletykák miatt ment kényszerszabadságra, komoly egészségügyi problémái miatt sem tudott forgatni. 2014-ben torokrákkal diagnosztizálták, és bár eleinte tagadta a betegséget, 2017-ben a Hollywood Reporternek megerősítette, hogy tényleg megtámadta a szervezetét a gyilkos kór.

A színész gyermekei, Mercedes és Jack 2021 augusztusában az Extra című műsorban számoltak be édesapjuk hogylétéről. Elárulták, hogy bár körülbelül öt éve, hogy kimondhatták, apjuk legyőzte a betegséget, a komplikációk a mai napig nehezítik az életét. A kemoterápia és sugárterápia után leginkább a beszédhangja változott meg, ezért nehezebben tudja megértetni magát a környezetével.

Az interjúban a sztár lánya és fia az apjuk életéről készült dokumentumfilmről is beszélt. Mercedes és Jack a producerei a Val címre keresztelt alkotásnak, amely soha nem látott felvételeken mutatja meg a filmcsillag fiatalkori éveit, valamint azt is feltárja a nézők előtt, hogy Kilmert mennyire változtatta meg rákbetegsége. A produkció a cannes-i filmfesztiválon debütált 2021 júliusában, ahol jó kritikusi fogadtatásban részesült.

Val Kilmer gyermekei, Mercedes és Jack a Val című dokumentumfilm Los Angeles-i premierjén augusztus 3-án.
Val Kilmer gyermekei, Mercedes és Jack a Val című dokumentumfilm Los Angeles-i premierjén augusztus 3-án.
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary

- Nem mondanám, hogy azok, amiket a filmben láttam az édesapámról, megleptek. Mindig is tudtam, hogy egy nyitott, értékes ember. Inkább az volt meglepő számomra, hogy mindezt közönséggel együtt nézhettem végig. Az évek során hozzászoktam, hogy mindenki félreértette az apámat. Az emberek teljesen más képet alkottak róla, eddig nem tudták, hogy milyen melegszívű, vicces lélek - ecsetelte Mercedes Kilmer.

A 61 esztendős Val Kilmer friss fotói alatt záporoznak a gratuláló kommentek, a rajongók és egykori kollégái is örömmel látják, hogy egyre jobb színben van. 

Terence Hill friss fotókon

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Terence Hill.

Ezt is szeretjük