Danny DeVitót imádtuk a 90-es években: friss fotókon a 76 éves nevettető
Danny DeVito sosem akar nyugdíjba vonulni, ma is a filmezésnek él.

danny-devito-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ikrek, Junior, Szóljatok a köpcösnek!, Matilda, a kiskorú boszorkány. Hogy mi köti össze ezeket a filmeket azon kívül, hogy egytől egyig igazi klasszikusok? Danny DeVito személye, aki többek között ezekben az alkotásokban fakasztotta mosolyra a nézőket.

Az olasz származású nevettető jövője az iskolában pecsételődött meg. Diáktársai rengeteget piszkálták alacsony termete miatt, ám ahelyett, hogy magába fordult volna, ő maga is beszállt a viccelődésbe, így kisvártatva az osztály bohóca lett.

Így fest most a 76 éves Danny DeVito

Bár már ekkor világos volt, hogy van jövője a szórakoztatásban, az érettségi után fodrásznak tanult, és nővére szépségszalonjában vállalt munkát. Szerencsére hamar rájött, nem neki való a szépségipar, jelentkezett az Amerikai Drámai Művészetek Akadémiájára, és elhatározta, hogy meghódítja Hollywoodot.

Danny DeVito 1995-ben - és 2021 áprilisában a The Late Late Show With James Corden vendégeként.
Danny DeVito 1995-ben - és 2021 áprilisában a The Late Late Show With James Corden vendégeként.
Fotó: Getty Images Hungary

Nem is kellett sokáig várnia arra, hogy az álma beteljesüljön, első filmszerepét az 1970-ben bemutatott Dream of Glass című drámában kapta meg, ami elindította a hírnévhez vezető úton. Bár szerepelt komolyabb hangvételű mozikban is, mint a Száll a kakukk fészkére, később ráébredt, a komédia az ő műfaja. Végül a nagy áttörést az 1978-tól 1983-ig futó Taxi című sorozat hozta meg a számára, a finálé idejére sikerült felhívnia magára az álomgyár nagy rendezőinek figyelmét. 

danny devito 2
Fotó: Ves 2021 / Getty Images Hungary

Az immár 76 esztendős filmcsillag haja ugyan őszbe borult, mosolya még mindig letörölhetetlen, és a poénjai is kiapadhatatlanok. A visszavonulását sem tervezi, sokak örömére olyan sikerprodukciókban is megmutatta magát, mint a 2019-ben bemutatott Jumanji: A következő szint, valamint a későbbiekben is jó párszor viszontláthatjuk a nagyvásznon. Az IMDB szerint 2021-ben négy projekt fut a neve alatt. 

- Sosem fogok nyugdíjba vonulni! Egyáltalán lehet egy színészt nyugdíjazni? Biztos vannak, akik vágynak a békére, bár én nem ismerek olyan filmest, aki önként távol akarna maradni az álomgyártól - árulta el a Metro UK interjújában.

Vígjátékszínészek akkor és most

Képes összeállításunkban mutatjuk, hogy festenek ma az egykori vígjátékszínészek.

Ezt is szeretjük