Öncsonkító, depressziós sztárok
Pszichiátrián lenne a helyük
Hajtépés, vagdosás, mazochizmus - hiába híresek és gazdagok, tudatosan pusztítják magukat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lábaik előtt hever az egész világ, ők azonban nem tudnak mihez kezdeni sikereikkel. A hollywoodi aranyélet nem teszi őket boldoggá, a talmi csillogás mellett nap mint nap ádáz harcot vívnak démonaikkal.

Remélhetőleg ezúttal nem maga gyomlálja ki a haját

Problémás tinédzserek, segítségre szoruló betegek vagy csak mániákus perverzek? Íme, néhány világsztár, aki a feszültségoldás egy sokkoló formáját választja.

Colin Farrell – Marokszám tépi ki saját haját

Az ír szívtipró mindig is igazi nehézfiúnak számított. Szülei legfiatalabb gyermekeként mindent megkapott, és alaposan vissza is élt kiváltságos helyzetével. Saját bevallása szerint ez vezetett oda, hogy kortársainál jóval előbb kipróbált mindent, ami tilos. Az iskolával nem törődött, a vizsgákon csalt, órákra nem járt, helyette igen korán zülleni kezdett.

13 évesen már az asztal alá ivott bárkit, 15 esztendősen túl volt első füves cigijén, egy éven belül pedig rákattant a partidrogokra. Sorozatos botrányai miatt szülei bentlakásos iskolába küldték, de a régi hozzáállást az új helyen is megtartotta. Ellógott az órákról, balhézott, ebédszünetben pedig a helyi biliárdklubban vedelt. Végül kirúgták, mert inzultálta az egyik felügyelőtanárt.

A problémás kamaszból világsztárrá vált Colin ma Hollywood egyik legnagyobb fenegyerekének számít. Alkoholgőzös balhézásainak és szexbotrányainak történetét mindenki ismeri, azonban a sztárnak van egy másik, titkolt szenvedélye is: imádja tépkedni a saját haját.

Már tizenévesként szerette fájdalommal levezetni a feszültséget, és az idő múlásával a tépkedés valóságos mániává vált. Előfordult, hogy a homlokához közel marokszám, szálanként húzta ki a haját, aminek egy méretes kopasz folt lett az eredménye. A sztár saját bevallása szerint élvezi az apró, csiklandozó, ám éles fájdalmat, és különös örömét leli a pattanó hangban, amikor a hajszál elhagyja a fejbőrt.

Angelina Jolie – Szexjáték késekkel

A Tomb Raider sztárjától a valós életben sem áll távol Lara Croft hidegvérű, a halállal farkasszemet néző, agresszív karaktere. Számos tetoválása közül az egyik a halál japán szimbólumát ábrázolja, hasán pedig latin felirat olvasható: ami táplál, el is pusztít. Angelina 13 éves kora körül, a kamaszkori útkeresés és lázadás időszakában kezdett el mániákusan foglalkozni a halállal.

Saját elmúlásáról fantáziált, és ugyanebben az időben a feszültségoldásnak egy ijesztő módját is felfedezte. Elkezdte késsel vagdosni magát, elmondása szerint azért, hogy érezzen valami különlegeset. Bár hamar belátta, hogy ez a beteges öncsonkítás nem más, mint segélykiáltás, 16 éves koráig nem hagyott fel vele, sőt, még ezután is előfordult néhány visszaesésre utaló, rémisztő epizód.

A halál szimbólumát viseli vállán

A legsokkolóbb ezek közül az volt, amikor húsz esztendősen hozzáment Johnny Lee Miller színészhez, és az esküvőn egy fehér pólóban jelent meg, amire saját vérével írta fel vőlegénye nevét.

Az azóta Brad Pitt oldalán boldogan élő, nagycsaládos anyuka szerencsére ma már nem tesz kárt magában, a kések iránti perverz vonzódása azonban megmaradt. Mint mondta, szexuális játékok alkalmával szívesen beveti a veszedelmes pengéket.

Johnny Depp – Sebhelyek jelzik életének fontos állomásait

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb tehetségének tartott, sármos színészről nehéz elképzelni, hogy gyerekkora óta komoly önértékelési problémákkal küzd. A sztár bevallotta, világéletében küzdött a beilleszkedéssel, az a fajta volt, aki nem tartozott sehova, mert nem mert választani. Ráadásul meg volt győződve róla, hogy semmihez sem ért, ami rögtön el is vette minden ambícióját.

A vagdosást elhagyta, de a csöves stílus megmaradt

Ahogy ez lenni szokott, az önbizalomhiányos kamasz rossz társaságba került, ahol a vandalizmus és a lopás éppúgy napirenden volt, mint a féktelen ivászat vagy a drogozás. 16 évesen kimaradt a középiskolából, hogy zenei karrierjére koncentráljon, és egyre kevésbé tudott szabadulni az alkohol és a kábítószerek fogságából.

Bár életének ezt a zűrös időszakát a híresség már maga mögött hagyta, a bal karján található, sokkoló sebhelyek nap mint nap emlékeztetik pokoljárására. Akkoriban egy bizarr ötlettől vezérelve élete minden fontos eseményének egy a karján ejtett, mély késvágással állított emléket. Mindenki kedvenc Jack kapitánya ma úgy tekint sebeire, mint naplóbejegyzésekre, amelyek a régi tengerészek tetoválásaihoz hasonlóan történeteket mesélnek el.

Amy Winehouse – Vérrel írt szerelmi vallomás

Az aranytorkú botrányhősnő életének bizarr, sokkoló epizódjaitól tavaly óta hangos a világsajtó. Nap mint nap megdöbbentő felvételek látnak róla napvilágot, gondoljunk csak azokra a fotókra, amelyek a sebhelyekkel és kék-zöld foltokkal borított Amy-t mutatják, amint vértől csöpögő balettcipőben, holdkórosként járja az éjszakai London utcáit.

A saját vérében fürdő Amy horrorfilmbe illő látvány

Az énekesnő kilenc éves kora óta vagdossa magát, és karján újra és újra felfedezhetők beteges szokásának nyomai.

A vesztébe megállíthatatlanul száguldó sztár azzal sokkolta leginkább a világot, amikor egy fotózáson egy törött tükördarabbal férjének szóló szerelmi vallomást vésett meztelen hasára.

Ezt is szeretjük