Botrányhősök a sztárcsaládban
Drogok, fegyverek és prostituáltak
Megzabolázhatatlan sztártestvérek, akik egyszerre hoztak szégyent és dicsőséget családjuk nevére.

beauty and style
Top olvasott cikkek

John Belushi

A Belushi-fivérek közül az idősebb, John volt mindig is a vadabb figura, hatalmas komikusi tehetsége mellé azonban szélsőséges önpusztító hajlam és hedonizmus párosult, ami fájdalmasan korai halálához vezetett. Amíg ugyanis öccse, az 1951-ben született James Belushi mindvégig sikeresen távol tartotta magát az önrombolástól, addig bátyja, John képtelen volt normális mederben tartani életét.

Belushi középen, a Party zóna forgatásán

A testvérpár albán bevándorló szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, és a hetvenes években léptek a színészi pályára. Kettejük közül egyértelműen John volt a tehetségesebb, és habár filmes pályafutása még tíz évig sem tartott, a mai napig az egyik legnagyobb komikusként tartják számon.

Legendás alakításai egyszerűen utánozhatatlanok, humora hihetetlen,  minden pillanatban uralja a vásznat, elképesztően mókás mozdulatait, grimaszait pedig hiába próbálják azóta is sokan utánozni, azok örökre Belushié maradnak.

Zseniális alakításával két vígjátékot örökre beemelt a filmtörténetbe, a Party zóna és a Blues Brothers ugyanis nemcsak a műfaj, de az egyetemes filmművészet jelentős alkotásai is.

Szeszélyes jelleme számos meghökkentő és mitikus cselekedethez vezetett, visszatérő szokása volt például, hogy a munka után holtfáradtan és részegen idegen lakásokba csöngetett be, ahol aztán kéretlenül megvacsorázott, tévézett, újságot olvasott, míg el nem nyomta a kanapén az álom. Másnap persze semmire sem emlékezett, és azt sem tudta, hogy hol van, és mit is keres ott.

Korai halálát, amely 33 éves korában következett be, súlyos alkoholizmusa és kábítószer-függősége okozta. 1982. március 5-én találták meg holttestét a Sunset Boulevard-i lakásában.

Halálát drogtúladagolás, az úgynevezett speedball okozta, ami egy kokain-heroin-keverékből álló durva injekció – ez vitte el többek között a világhírű graffiti-művészt, Jean-Michael Basquiatot és a színész River Phoenixet is.

Halála baleset volt, habár a körülmények tisztázatlanok. 1982-ben a színész barátja, Cathy Smith bevallotta, hogy akkor éjszaka ő ölte meg Belushit azzal, hogy a színész kérésére beinjekciózta neki a halálos adag kábítószert, amiről akkor még egyikük sem sejtette, hogy ez végezni fog a sztárral. Cathy Smith végülis akaratlan emberölés miatt 18 hónap börtönbüntetést kapott.

Charlie Sheen

Az Estévez-tesók közül kétségkívül Carlos Irwin Estévez – ismertebb nevén Charlie Sheen - az igazi rosszcsont, karrierjét számos magán- és közéleti botrány feketítette be. A kilencvenes évek egyik népszerű színészeként ugyanis többször is a pletykalapok címoldalára került. Kokain- és prostituáltfüggőség, lőfegyverbaleset, paranoia és agresszív hajlam, Charlie Sheenről szinte minden elképzelhető szennyest kiteregettek már, elsősorban barátnői és feleségei.

1990-ben például véletlenül meglőtte akkori menyasszonyát, Kelly Prestont, kapcsolatuk ezek után nem sokkal véget is ért. 1993-ben rajta volt Sheen neve annak a Heidi Fluss nevű hölgynek a kuncsaftlistáján, akit csak Hollywood Madame-nak neveztek – Sheenről köztudott volt, hogy megbolondul a callgirl-ökért.

Második feleségével, a szexuálisan túlfűtött Denise Richards-szal 2002-ben találkozott a komikus, és nem sokkal később össze is házasodtak. Házasságukat azonban jócskán beárnyékolta Sheen egyre fokozódó elmebaja, amiről a szexi színésznő rendszeresen kitálalt. Férje ellen távoltartási kérelmet is követelt a bíróságtól arra hivatkozva, hogy Sheen többször is azt mondta neki, hogy megöli őt.

További kínos dolgok is kitudódtak a 42 éves színészről. Richards állítása szerint ugyanis Sheen teljesen megszállott és paranoiás lett, a szeptember 11-i merényletek kapcsán pedig merész összeesküvés-elméleteket gyártott. Számos tévhitet is magáénak vallott, például szentül hitte, hogy az anyatej agykárosodást okoz, nem beszélve arról, hogy bizarr módon vonzódott a gázmaszkokhoz, amikből őrült módjára tonnaszám vásárolt.

Sőt, Sheen állítólag még saját merev péniszét is lefotózta, a képeket pedig feltette egy szexhonlapra. Ennek fényében sejthető, hogy Sheen testvérei, Emilio, Ramón és Renée biztosan eleget szégyenkeztek már botrányai miatt.

Daniel Baldwin

A négy Baldwin-testvér közül egyértelműen Daniel mondhatja magáénak a leghúzósabb botrányokat. Ő a második legidősebb a négy fiú közül, és botrányos szereplései az ezredforduló előtt kezdődtek, habár állítása szerint komoly kokainfüggőséggel küzdött már 1989 óta.

1998-ban például azzal keltett óriási feltűnést, hogy meztelenül rohant végig a New York-i Plaza Hotel halljában, ezt a jelenetet még Borat is megirigyelhette volna. A rendőrség végül kokainbirtoklás miatt tartóztatta le, és végül három hónapos kényszer-gyógykezelésre kellett mennie.

2006-ban megint letartóztatták, miután a rendőrség bejelentést kapott, egy nő azt állította, hogy Baldwin megfenyegette. Néhány hónappal később megint meggyűlt a baja a hatóságokkal, miután hajnalban részegen két parkoló autóba hajtott óriási sebességgel.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

2007 őszén pedig autótolvajlás miatt bukott le, habár az ügyet azzal magyarázták, hogy az autó tulajdonosa tulajdonképpen Baldwin ismerőse volt, és engedélyezte a színésznek, hogy használja a gépkocsit. Ezek után a 47 éves Baldwin többször eljátszotta, hogy felhívásra sem jelent meg a bíróságon, ezt végül kimagyarázták a színész emberei.

Érthető, ha ezek után Alec, William és Stephen Baldwin szégyellik testvérük kilengését és felemás magatartását. Bár közülük többekről nemcsak filmjeik kapcsán olvashattunk.

Ezt is szeretjük