18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Angelina Jolie életének legmeghatározóbb állomásai 2.

Rendhagyó lexikonunk második részében is a sztár saját szavai támasztják alá a tényeket.

Az első rész az A-tól I-ig, vagyis adoptálástól depresszión át az ikrekig vezetett végig Angelina Jolie mozgalmas életén, a második, befejező részben pedig további titkokra derül fény.

J mint jótékonykodás – A pár híresen sokat költ jótékonysági célokra, többek között a katasztrófa-sújtotta New Orleans újjáépítésére is rengeteg pénzt áldoztak.
- A pénzem egyharmadát elosztom, egyharmadából élek, a maradékot pedig elrakom későbbre.

K mint késimádat – Fiatalon teljesen odavolt a késekért, egy bizarr gyűjteményt is összeállított különféle méretű és alakú szúróeszközökből, melyeket nem is félt használni - saját magán.
- Voltak olyan pillanatok, amikor kétségbeesetten érezni akartam, hogy élek. Egyesek belevetik magukat a szexbe, vagy megpróbálnak tökéletessé válni – na, ez is egyfajta beteges dolog. Egyesek shoppingolni mennek. Én pedig vagdosni kezdtem magam.

L mint leszbikus kapcsolat – Jenny Shimizu modellhez 2003 környékén szerelmi viszony fűzte, akkor éppen válófélben volt Billy Bob Thornton színésztől.

- Valószínűleg elvettem volna, ha nem vagyok éppen férjnél. Első pillantásra beleszerettem.

M mint megítélés – Személyisége megosztja a közvéleményt: vannak, akik áhítattal tekintenek rá, míg mások nem értik a felhajtást körülötte.
- Kit érdekel, ha bolondot csinálok magamból? Egyáltalán nem törődöm azzal, ki mit gondol rólam. Hogy egyesek támogatnak, egyesek pedig utálnak, számomra azt jelenti, hogy egyértelmű döntéseket hozok, és kitartok amellett, amiben hiszek, és ez így jó.

N mint nagykövet – 2001 augusztusában Jószolgálati Nagykövetté választotta az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága.
- Nem csukhatjuk be a szemünket, és hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy emberek milliói szenvednek. Én valóban segíteni szeretnék nekik, és nem hiszem, hogy ezzel a gondolattal egyedül lennék. Úgy gondolom, mindannyian az egyenlőségre, az igazságosságra és az értelmet adó élet elérésére törekszünk, és hinni akarjuk, hogy ha mi lennénk elkeserítő helyzetben, akkor rajtunk is segítenének.

P mint paparazzi – Köztudottan a lesifotósok egyik kedvenc prédája a sajtó által csak Brangelinának becézett sztárpár, szinte állandóan a nyomukban járnak, és mindenféle történetet kreálnak róluk.
- Az emberek mindig lassítanak, ha vonatszerencsétlenséget látnak. Ez olyasmi, mint a gyorskaja. Ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, akkor más ember szenvedéseiről akar olvasni. Apám idejében 80%-ban szólt a sajtó a munkájukról, és 20% volt csak a magánélet ecsetelése, manapság pedig az a 80% csak kitalált hülyeségekről szól, meg arról, hogy milyen ruha van rajtam. Több, mint 95%-a annak, amit rólunk írnak, puszta kitaláció.

R mint rák – Szeretett édesanyja, a francia-kanadai származású Marcheline Bertrand, aki színészi karrierjét feláldozta gyermekei érdekében, 2007 februárjában halt meg, rákban.
- Amikor anyám meghalt, rájöttem, hogy az egyik legnemesebb cselekedet, ha valaki önfeláldozásra képes a családjáért. Tudatában voltam, amikor felnőttem. Tiszteltem őt. És szerettem. Haldoklása pedig folytonosan arra emlékeztetett, mi is igazán fontos az életben. A legnagyobb örömöt és boldogságot az adja, ha az ember képes a saját érdekei elé helyezni a gyerkőceit.

Sz mint szex – Sosem tagadta bujaságát: beszélt szadomazo fantáziáiról, második férjével, Billy Bob Thorntonnal imádott szerepjátékokat játszani az ágyban, Brad Pittel kapcsolatban pedig a terhesszexre esküszik.
- Szeretem döngetni a határokat - mind érzelmileg, mind szexuálisan - a partneremmel. Ettől érzem magam a legszexisebbnek. Voltam már domina és szolga szerepben is, mert folyton többre vágyom. Tulajdonképpen egészen addig én voltam felül, amíg azt nem olvastam, hogy valójában a szolga az, aki irányít.

Így hát azt mondtam magamnak: - Na, álljunk csak meg egy percre. Hiszen minden munka rám hárul! Kikötözve azonban még sosem voltam. Az az érzésem, ha egyszer eljön az a férfi, aki ezt megteszi velem, akkor ő lesz az Igazi. Legalábbis ezt szeretném. (2004)
- A várandósság nagyon jót tesz a szexuális életnek, az ember sokkal kreatívabbá válik tőle. Egyszóval jó buli az egész, ezenkívül pedig kívül-belül nőnek érzi magát az ember. Persze azt hiszem, szerencsés vagyok, hiszen tudom, sokan sokféleképpen élik meg a terhességet, és ez nagymértékben függ a partnerük hozzáállásától. Ám én olyasvalakivel vagyok együtt, aki rendkívül szexisnek tart terhesen, és ettől én is szexisnek érzem magam. (2008)

T mint tetoválás – Állítólag 13 különféle tetoválást visel magán, melyek jelentősen megnehezítik a filmes munkálatokat, amikor pucér jelenetet terveznek vele, így aztán nagy szerephez jutnak a világítók és a sminkesek. A tetkók között vannak idézetek és földrajzi koordináták - a gyerekek születési helyei – is, de olyanok is akadnak, melyeket időközben eltüntetett.
- A tetoválás olyan, mint a naplóírás. Általában mindegyik akkor született, amikor jól éreztem magam. Úgy gondolom, a tetkók valamilyen szinten véglegesítenek egy önértékelési állapotot, vagy valami olyan történést, amiből levonta az ember a tanulságot.

V mint Voight – Édesapjával, a színész John Voighttal híresen ellentmondásos a viszonya. Jolie 2002-ben hivatalosan is töröltette a Voight szót a saját nevéből, azóta nem is voltak beszélőviszonyban, ám mintha az unokák közelebb hoznák egymáshoz a két öntörvényű embert.
- Úgy döntöttünk, nem beszélünk nyilvánosan a kapcsolatunkról. Hat és fél évig nem beszéltünk, de mostanában próbálkozunk. És ez jó, ennek így kell lennie. Bár nem ápoljuk a viszonyt, de legalább kapcsolatban állunk, és a legjobbat kívánjuk a másiknak.

Z mint züllés – Bár manapság egyesek hajlamosak piedesztálra emelni a színésznőt, lázadó éveiben ő sem vetette meg a drogokat.
- Mindenféle drogot szedtem, amit csak el lehet képzelni: kokaint, heroint, ecstasy-t, LSD-t, mindent. A legrosszabb hatással a fű volt rám: csak röhögcséltem egyfolytában, és idiótának éreztem magam, ezt pedig utálom.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Emlékszem, LSD-t vettem be, mielőtt elmentünk Disneylandbe. Arról képzelegtem, hogy Mickey egér tulajdonképpen egy alacsony, középkorú, jelmezes pasas, aki rühelli az életét. A drogok veszélyesek lehetnek, ha nem pozitív hangulatban nyúl hozzájuk az ember. De bevallom, már régen felhagytam velük.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük