Angelina Jolie életének legmeghatározóbb állomásai

A szép színésznőről sok minden furcsaságot írtak már. Íme, a tények - az ő szavaival.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte nincs olyan nap, hogy ne jelenne meg valami bulvárhír Angelina Jolie-ról. A 33 éves színésznőről sokan sok mindent tudni vélnek, még olyan dolgot is, ami pusztán az újságírók fantáziájának torzszülöttje.

Első örökbe fogadott fiával, Maddoxszal

A következőkben a színésznő életének legdöntőbb momentumait emeljük ki, egyfajta különleges lexikonként, Angelina saját gondolataival alátámasztva, melyeket jeles magazinokkal osztott meg.

A, mint adoptálás – Eddig 3 gyerkőcöt fogadott örökbe: Maddox, a legidősebb fiú hat éves, Pax négy, a kislány, Zahara pedig három.
- Ahogy nőttem, úgy vált egyre biztosabbá, hogy gyerekeket akarok adoptálni, mert tisztában voltam azzal, vannak picik, akiknek nincsenek szülei. Ez nem valamiféle humanitárius cselekedet, mivel nem érzem áldozatnak, inkább ajándéknak. Mindannyian szerencsések vagyunk, hogy így egymásra találtunk.

B, mint Brad – A nálánál 12 évvel idősebb Brad Pittel a Mr és Mrs Smith című közös mozijuk forgatásán jöttek össze, azóta már született egy kislányuk, Shiloh, a sztár pedig jelenleg ikreiket várja.
- A legutóbbi válásom után elhatároztam, nem kérek többet a színészekből. Aztán találkoztam Braddel, aki mindazt képviselte, amire egyáltalán nem vágytam, és kiderült, ő a legjobb apa és a legjobb társ, akit az ember csak kívánhat. Számomra ő nem elsősorban színész, hanem apa, egy olyan valaki, aki sokkal jobban szereti az építészetet és az utazást, mint hogy holmi mozikban szerepeljen.

Cs, mint csillagmatrica – Nevelési kérdésekben nem ragaszkodik a vasszigorhoz, inkább apró trükkökkel próbálja irányítani a gyerekeit.
- Egy magazinban olvastam a módszerről, ahol azt tanácsolták, a gyerekeket csillag alakú matricával jutalmazzuk, amiket majd édességekre válthatnak be, ezzel nemcsak irányítani lehet őket, de elsajátítják a kapitalizmus alapjait is. Édesanyám is így nevelt, rám hagyta, hadd jöjjek rá, ki is vagyok, és hadd fedezzem fel a saját személyiségemet anélkül, hogy gátolna ebben.
Néha szeret kivonulni a világból

D, mint depresszió – Tinikorában sokáig úgy érezte, nincs rá szüksége senkinek, ezért egyre komorabb gondolatok lepték el a fejét.
- Tisztán emlékszem, úgy tíz éves lehettem, amikor a szomszéd kislánnyal játszottunk, és egyszer csak rádöbbentem, hogy többé nem élvezem a gyerekes fantáziálást.

E, mint elmúlás – Egy időben temetésszervező akart lenni, még egy levelező kurzusra is beiratkozott a témában. Imádott mindent, ami a halállal volt kapcsolatos: vámpírok, hullák, vér.
- Nem tudtam, akarok-e élni, mivel egyszerűen fogalmam sem volt, miért éljek. Aztán rájöttem, azért foglalkozom olyan sokat a halállal, mert ennyire ragaszkodom az élethez.

F, mint filmek – Számos sikeres moziban szerepelt már, ahol sokféle karaktert megformált, melyek valahogy mindig köthetők voltak ahhoz az életfázishoz, melyben volt. Legutóbbi filmjében, a Wantedben egy bosszúálló gyilkost alakít, így tombolta ki magából az édesanyja halála miatt érzett dühöt és keserűséget.
- Terápia? Arra nincs szükségem, a szerepeim a terápiám.

G, mint gyerekkor – Bár nem érte különösebb trauma azon kívül, hogy színész szülei egyéves korában elváltak, gyermekkorára az ingatag érzelmi élet és a boldogtalanság volt jellemző, szeretett feketében járni.
- A szívem mélyén még mindig egy tetkós kis punk vagyok, és az is maradok örökre.

 

A vadócság sem áll távol tőle

H, mint hit – Bár édesanyja katolikus volt, a hitét praktikusan élte: nem járt gyónni, és csak azt fogadta el, amit ésszerűnek érzett.
- Brad karácsonyra eszkábált egy polcot, amin ott van egy-egy könyv minden egyes vallásról. Valahogy így akarjuk nevelni a gyerekeinket: megtanítjuk nekik az összes vallást, aztán vagy kiválasztanak egyet, vagy mindegyiknek tudorai lesznek.

I, mint ikrek – Még egy-két hónap, és kibújnak a várva várt picik.
- Teljesen sokkolt minket a hír, hogy ikreink lesznek, de persze szeretjük a kihívásokat.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az egyetlen dolog, amivel foglalkoznunk kell, hogy a többi gyerkőc hogyan fogadja a bébik érkezését. Mindenesetre igyekszünk majd őket is belevonni a babázásba, hogy ne érezzék kirekesztve magukat.

Ezt is szeretjük