Ő volt Monk, a flúgos nyomozó - Megismered szakállal Tony Shalhoubot?
Tony Shalhoub a mai napig szívesen kelti életre Adrian Monk bogaras figuráját.

tony-shalhoub
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi köti össze Poirot-t, Sherlock Holmest vagy éppen Columbót? Az, hogy egytől egyig kiváló detektívek, ám jellemüket tekintve eltérnek a megszokottól. A maguk furcsa, hóbortos módján göngyölítik fel a bűnügyeket, és egyúttal lehengerelik a közönséget. Még egy névvel kiegészíthetjük ezt a listát, a Monk - A flúgos nyomozó főhőse sem tipikus bűnüldöző.

Hazánkban először a TV2 tűzte műsorára a szériát 2002-ben, de a VIASAT3 és a Universal Channel is ismételte a részeit. Az összesen nyolc évadot megélt sorozat nem csak hatalmas nézőszáma miatt könyvelhető el sikernek, évről évre a kritikusokat is lenyűgözte: összesen 13 alkalommal jelölték Emmy-díjra, amelyből hatot váltott szoborra, valamint a Golden Globe-on is tarolt a 2000-es években, öt jelölésből egyet nyert meg.

Tony Shalhoub így néz ki most

Minden epizódban új esetet tártak elénk a készítők, melyet a gyerekkora óta különböző fóbiákkal küzdő, tisztaságmániás Adrian Monk személye kötött össze. Őt Tony Shalhoub keltette életre a tévéképernyőn. A 66 esztendős színész külseje jócskán megváltozott a 2009-es finálé óta: őszülő szakállal jelent meg 2020 márciusában felesége oldalán a Girl From The North Country című Broadway-darab díszbemutatóján.

Tony Shalhoub 2002-ben Adrian Monk bőrébe bújva, és 2020 márciusában egy díszbemutatón.
Tony Shalhoub 2002-ben Adrian Monk bőrébe bújva, és 2020 márciusában egy díszbemutatón.
Fotó: Getty Images Hungary

Shalhoub egyébként a mai napig szereti magára ölteni a flúgos nyomozó szerepét. Legutoljára a Peacock Presents nevű YouTube-csatorna kedvéért májusban elevenítette fel a figurát. A Monk in Quarantine című epizódban eljátszott a gondolattal, vajon hogyan reagálna a minden betegségtől irtózó Monk a koronavírus-járványra. 

Tony Shalhoub és felesége, Brooke Adams.
Tony Shalhoub és felesége, Brooke Adams.
Fotó: Bruce Glikas / Getty Images Hungary

Bár az IMDB szerint jelenleg nem dolgozik semmilyen produkcióban, ez nem jelenti azt, hogy visszavonult a filmkészítéstől. 2017-től 2020-ig a The Marvelous Mrs. Maisel című sorozat egyik szerepében találkozhattak vele a rajongói.

A Twin Peaks szereplői akkor és most

A Twin Peaks című sorozat volt a '90-es évek egyik legnépszerűbb alkotása, aminek első epizódját 1990. április 8-án vetítette le az ABC csatorna, hazánkban a Magyar Televízió vetítette először. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az elmúlt harminc évben a széria sztárjai.

Ezt is szeretjük