Ő volt Tom Cruise első felesége Nicole Kidman előtt: emiatt váltak el 3 év után

Tom Cruise és Mimi Rogers 1985-ben szerettek egymásba.

tom-cruise-első-asszonya-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az ember arra gondol, hogy mely színésznőkkel élt házasságban Tom Cruise, mindenkinek Nicole Kidman és Katie Holmes neve ugrik be azonnal, előbbit a Mint a villám című 1990-es film forgatásán ismerte meg, majd abban az évben feleségül is vette, de végül 2001-ben elváltak.

Holmest 2005-ben ismerte meg, majd egy évvel később összeházasodtak, de végül 2012-ben a színésznő beadta a válókeresetet. Azt csak kevesen tudják a színészről, hogy volt még egy házassága a '80-as években.

Tom Cruise és első felesége, Mimi Rogers története

A nála hét évvel idősebb Mimi Rogers színésznővel 1985-ben találkozott egy partin, Cruise akkor még kezdő színésznek számított, ráadásul a világhírnevet meghozó Top Gun című filmje csak egy évvel később jelent meg. Cruise 1986-ban így nyilatkozott arról, mi fogta meg őt a színésznőben.

GettyImages-3229523
Fotó: Darlene Hammond / Getty Images Hungary

- Nagyjából egy éve találkoztunk egy vacsorapartin, pont akkor forgattuk a Top Gunt. Úgy gondoltam, hogy ez a lány elképesztően okos - fogalmazta a Rolling Stone-nak.

Érdekes, hogy Cruise úgy emlékezett erre az időre, hogy Miminek még volt párja, ám a színésznő ezt egy 1987-es, Sun Sentinelnek adott interjújában megcáfolta.

- Nem volt párom akkoriban, ahogy neki sem, közben ők úgy gondolták, hogy kéne már egy kis románc mindkettőnk életébe, és mi lenne, ha randiznánk. Mi erre azt mondtuk, hát egye fene, oké - fogalmazta a színésznő, ám az nem derült ki, hogy pontosan kik is voltak azok, akik azt tanácsolták nekik, jöjjenek össze.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Érdekesség, hogy mielőtt Rogers megszületett volna, az édesapja már akkor a Szcientológia Egyház tagjává vált, így a vallás tanai alapján nevelték fel. Végül ő volt az elsők között, aki beavatta Tom Cruise-t a szcientológusok világába. Egyes rajongók úgy sejtik, hogy lényegében az egyház állt amögött, hogy összejöjjenek. Napjainkban a színész továbbra is tag, ám a színésznő végül elhagyta a szervezetet. 1987-ben házasodtak össze, nem csaptak hatalmas bulit, szűk, családi és baráti körben tartották meg a lagzit.

Éveken át úgy tűnt, minden rendben van a házasságukkal, Cruise úgy nyilatkozott Mimiről a válásuk kirobbanása előtt a Rolling Stone-nak, hogy ő élete szerelme.

- Mióta vele vagyok, nyitottabbá váltam, azt hiszem, a házasságunk segített azon, hogy jobb színésszé váljak. Mozgalmas életünk van, mindent megosztunk egymással, ez a legjobb dolog az egész életemben. Nélküle szomorúan, magányosan és dühösen élnék. Én törődök vele a legtöbbet, ő a legjobb barátom. Imádok vele lenni, tudja? Szeretem őt - fogalmazta.

GettyImages-107205769
Fotó: Barry King / Getty Images Hungary

1989. december 9-én a színész beadta a válási keresetet, majd 1990 januárjában ledöbbent a világsajtó, amikor kiadták a közös közleményüket, amelyben bejelentették, elválnak, februárban hivatalosan is szinglik lettek. Bár sokan azt gondolhatják, hogy Nicole Kidman keze van a dologban, hogy a sztárpár szétment, ám a Mint a villám forgatási munkálatai 1989. december 11-én kezdődtek meg, akkorra már tönkrement a házasságuk.

Rogers 1993-ban a Playboynak adott interjújában mesélt a válásuk okáról.

- Tom komolyan azon gondolkodott, hogy szerzetes lesz. Legalábbis arra az időre úgy tűnt, mintha a házasság nem illene bele az ő általános lelki szükségletébe. És úgy gondolta, hogy cölibátusnak kell lennie ahhoz, hogy megőrizze a tisztaságát - fogalmazta akkor.

Rég elfeledett sztárpárok

Képes összeállításunkban olyan egykori sztárpárokat gyűjtöttünk össze, akikről már nagy eséllyel elfelejtetted, hogy házasok voltak.

Ezt is szeretjük