A Pókember sztárja volt, ma alig hallunk róla: ezért tűnt el Toby Maguire
Tobey Maguire jó párszor magára haragította filmes kollégáit.

tobey-maguire-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság a Marvel-moziuniverzum uralja a filmes piacot: a 2019-ben bemutatott Bosszúállók: Végjáték jelenleg minden idők legnézettebb filmjének számít. A képregényes alapokon nyugvó történetek a 2000-es években kezdték meg hódításukat.

A műfaj első nagy költségvetésű produkciója a 2002-es Pókember volt, amely nemcsak meghozta a nézők kíváncsiságát a szuperhősök világára, de főszereplője, Tobey Maguire karrierjét is beindította.

Tobey Maguire ezért tűnt el

Peter Parkert még további két filmben személyesíthette meg, majd láthattunk Natalie Portman és Jake Gyllenhall oldalán a Testvérek című drámában, valamint Leonardo DiCaprio mellett játszott főszerepet a Nagy Gatsbyben. Bár akkoriban úgy tűnt, fényesen ragyog a csillaga, szereplései először megritkultak, ma pedig már alig hallunk felőle.

toby maguire 1
Fotó: Toni Anne Barson Archive / Getty Images Hungary

Noha időközben férj és családapa lett belőle, és legtöbb idejét szeretteinek szenteli, ha hinni lehet a hollywoodi híreszteléseknek, nem ez a valódi oka, hogy manapság alig látjuk a vásznon. Több kollégája arról számolt be, hogy nem egyszerű vele a közös munka: többek között James Franco és Charlize Theron is panaszkodott rá.

- Igen, Tobey-nak és nekem voltak nehéz pillanataink. Ugyan már rendeztük a nézeteltéréseinket, de az nem volt egy egyszerű forgatás - mesélte a színésznő a V Magazine interjújában 2016-ban.

tobey maguire
Fotó: Jemal Countess / Getty Images Hungary

A Pókember-filmeket forgalmazó Columbia Picturesnek is meggyűlt a baja sztárjukkal, mikor az a trilógia második részének felvételei előtt hátproblémáira hivatkozva kérte, hogy halasszák el a forgatást. Mire a fejesek közölték, hogy eszük ágában sincs változtatni, inkább keresnek egy másik színészt a feladatra, Maguire visszavonta a követeléseit, majd nyilvánosan is elnézést kért. Bocsánatkérő levelében helytelennek nevezte a hozzáállását, írta meg a Looper.

A 45 éves filmcsillag utoljára a Bébi úr című animációs filmhez adta a hangját 2017-ben. Ugyan azt rebesgetik, hogy 2021-ben visszatérhet a szakmához a Tom Holland nevével fémjelzett Pókember-filmek folytatásában, egyelőre ezek a híresztelések csak pletykaszinten mozognak.

Elfeledett gyereksztárok

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néznek ki azok a gyereksztárok, akiknek szép jövőt jósoltak, felnőttkorukra mégsem sikerült a filmiparban maradandót alkotniuk.

Ezt is szeretjük