Tobey Maguire ezért élte meg pokolként a csókjelenetet Kirsten Dunsttal: közös filmjüket 20 éve mutatták be
Tobey Maguire és Kirsten Dunst csókjelenete a Pókemberben messze nem volt olyan idilli.

tobey-és-kirsten-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Pókember legelső mozifilmjét 2002. április 29-én mutatták be, a szuperhőst az első három részben Tobey Maguire alakította, míg Peter Parker nagy szerelmét, Mary Jane-t Kirsten Dunst játszotta.

A két színész az első rész forgatásakor annyira összemelegedett, hogy egy rövid ideig jártak, ám a kapcsolatuk nem tartott sokáig. Ettől függetlenül további két részt csináltak együtt, és jó barátok maradtak, a másodikat 2004-ben, a harmadikat 2007-ben mutatták be. Az első mozifilmben lévő csókjelenetük sokak emlékezetébe bevéste magát egy életre, ám messze nem volt az olyan idilli és romantikus a valóságban, erről még Maguire beszélt a Hollywood Reporternek adott régebbi interjújában, amit a lap most ismét elővett a film huszadik évfordulója alkalmából.

Tobey Maguire és Kirsten Dunst a Pókemberben

A filmben Peter Parker Pókemberként megmenti Mary Jane-t egy csapat rosszfiútól, miközben szakad az eső. A hősies tette után fejjel lefelé ereszkedik le hozzá, egy keveset beszélgetnek, majd a lány lehúzza a hős maszkját egészen az orráig, és megcsókolja. Bár látványos és nem hétköznapi jelenet lett belőle, ami a képernyőn is jól mutat, ám a megvalósítás nem volt egyszerű.

profimedia-0140814688
Fotó: Profimedia

- Eső folyt bele az orromba, aztán Kirsten felhúzta a maszkot az orromig, és elzárta előlem a levegőt, onnét nem tudtam lélegezni. Ezután megcsókolt, és már a számon keresztül sem vehettem azt,  így már sehonnét se jutottam levegőhöz - fogalmazta.

A színész gyakorlatilag a fulladás szélén állt.

- Valójában nagyon kemény volt, igazi kihívás. Amikor kiabálták, hogy vége, csapó, egyből levegőért kapkodtam, teljesen kifulladtam. Kínzás volt, egy ilyen élmény ráébreszti az embert, mennyire fontos az oxigén.

GettyImages-110300275
Fotó: Toni Anne Barson Archive / Getty Images Hungary

Ettől függetlenül igazi ikonikus pillanattá vált a közös csókjuk, nem mellesleg a Pókember első része is szépen hozott a kasszára, ez volt az első olyan mozifilm, ami egyetlen hétvége alatt 100 millió dolláros bevételt hozott, ezután garantált volt a folytatás. Az eredeti szereplőkkel további két mozit forgattak le.

2012-ben újra felélesztették a sztorit, A csodálatos Pókemberben Peter Parkert Andrew Garfield játszotta, a női főszerepet Emma Stone-ra osztották. Érdekesség, hogy ők is egymásba szerettek a közös filmjük forgatása alatt 2011-ben, azonban négy év járás után, 2015-ben szakítottak. Előtte egy évvel jött ki A csodálatos Pókember második része.

2016-ban az Amerika Kapitány: Polgárháborúban tért vissza ismét Pókember, akit Tom Holland testesített meg. A brit színész azóta három különálló filmet leforgatott, a Pókember: Hazatérés 2017-ben, a Pókember: Idegenben 2019-ben, míg a Nincs hazaút 2021-ben került a mozikba, ezeken kívül további két Bosszúállók-filmben, azaz a Végtelen háborúban és a Végjátékban is feltűnt Peter Parkerként. Elődjeihez hasonlóan ő is beleszeretett a női főszereplőbe, Zendayával 2021 nyarán vállalták fel kapcsolatukat.

Benedict Cumberbatch felesége

Képes összeállításunkban megnézheted a Doktor Strange sztárjának feleségét.

Ezt is szeretjük