Végre itt a Magyarországon forgatott film előzetese - Oscar-gyanús Timothée Chalamet alakítása
Nagy színészek tűnnek fel a Szilvásváradon forgatott filmben.

timothee-chalamet-the-king-elozetes-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hollywoodi rendezők szívesen forgatnak hazánkban a kedvező feltételek miatt. Olyan alkotások születtek már Magyarországon, mint az Én, a kém, a Herkules, a Szárnyas fejvadász 2049, a Z világháború, a Terminátor harmadik része vagy a Vörös veréb. Persze nagy sorozatokból sincs hiány: szintén itt készült a Borgiák, a Dracula vagy A katedrális.

A The King előzetese is elkészült

Jelenleg két film forog idehaza: a Dűne és a Netflix The King című történelmi dráma - érdekesség, hogy mindkettő Timothée Chalamet-vel a főszerepben. Timothée neve talán egyelőre kevésbé ragadt meg a fejekben, annak ellenére, hogy szinte csak Oscar-díjas filmben bukkant fel az elmúlt években. 23 éves zsenge kora ellenére szerepelt már a Lady Birdben, a Csodálatos fiúban, a Csillagok közöttben és természetesen a Szólíts a neveden című filmben, amiért még Oscarra is jelölték.

A The King című filmhez már az előzetes is elkészült, amiben a színész V. Henriket, Anglia leendő királyát alakítja a filmben, aki cseppet sem vágyik a hatalomra, és úgy érzi, nem áll készen a trónra, hiszen fogalma sincs a politikáról, és nem tudja, uralkodóként kiben bízhat majd. A filmben további nagy nevek is feltűnnek, a Vörös verébből ismert Joel Edgerton, Sean Harris, Ben Mendelsohn, az Alkonyatos Robert Pattinson, sőt még Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp is. Brad Pitt ugyan nem szerepel a filmben, de producerként van jelen, sőt még Magyarországra is ellátogatott a forgatások alatt.

A premier pontos dátumát még nem tudni, annyi derült csak ki a trailerből, hogy valamikor ősszel érkezik a népszerű videómegosztóra. Valószínűleg moziban is bemutatják majd, ugyanis tavaly a Netflix számos kritikát kapott, amiért az Oscar-díjra jelölt filmjeit nem vetítették le eleget (vagy egyáltalán) filmszínházakban, ezért idén előreláthatóan bebiztosítja magát ebből a szempontból.

Timothée neve különben is elegendő garancia legalább az Oscar-jelölésre, amilyen projekthez eddig hozzányúlt, azt mindet díjazta az Akadémia. A Dűnére is nagyon kíváncsiak leszünk, sőt, érkezik a Kisasszonyok című film remake-je is, melyben ő alakítja Laurie-t, azaz Theodore Laurence-t. Ezt szintén tűkön ülve várják a nézők, hiszen olyan főszereplőkkel igyekszik robbantani a kosztümös dráma, mint Emma Watson, Saoirse Ronan, Meryl Streep vagy Laura Dern.

Timothée Chalamet Budapesten

Le is fotózták egy budapesti kávézóban a sztárt - nézd meg, hol járt a fővárosunkban!

Coverfotó és ajánlóképek: Netflux Youtube/Screenshot.

Ezt is szeretjük