A Kojak sztárja a halála napjáig imádta gyönyörű feleségét: Telly Savalast Julie 2 gyermekkel ajándékozta meg
Telly Savalas és Julie Hovland házassága 1984-től a színész 1994-ben bekövetkezett haláláig tartott.

telly-savalas-és-julie
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Piros nyalóka, kopasz fej, csavaros észjárás - többet nem is kell mondani, már mindenki tudja, hogy melyik sorozat címszereplőjére gondolunk. Hogy is lehetne elfelejteni Kojak nyomozót, akit a görög származású színész, Telly Savalas keltett életre?

Héttagú, szerény körülmények között élő, New York-i család sarjaként Savalasnak hosszú utat kellett bejárnia a hírnévig. Szorgalmas személyiségét jól példázza, hogy a gimnáziumot még úgy kezdte, hogy egy szót sem tudott angolul, de az érettségire már anyanyelvi szinten beszélte a nyelvet. Az egész pályafutását ez az állhatatosság jellemezte, kollégái született vezéregyéniségként emlékeznek vissza rá, aki a legnagyobb határozottsággal állt ki az elképzelései mellett.

Telly Savalas harmadik felesége

A magánéletében is pontosan ugyanez a kitartás jellemezte, hitt az igaz szerelemben, bármennyi csalódás érte. Élete során összesen háromszor állt oltár elé. Először kollégiumi kedvesét, Katherine Nicolaidest vette el 1948-ban. A nő ajándékozta meg hat gyermeke közül az elsővel, vele kilencesztendőnyi házasélet után váltak el az útjaik. 1960-ban ismét eltalálta Ámor nyila, ám Marilyn Gardennel sem maradtak meg egymás mellett, hosszú különélés után 1974-ben mondta ki a bíróság a válásukat. 

Telly Savalas és harmadik felesége 1988-ban.
Telly Savalas és harmadik felesége 1988-ban.
Fotó: Getty Images Hungary

Harmadik feleségének már a Kojak ünnepelt hírességeként, és egy Oscar-jelöléssel a zsebében esküdött örök hűséget. 1984-ben mondta ki a boldogító igent az utazási ügynökként dolgozó Julie Hovlandnak. A fekete szépség egy fiú- és egy lánygyermekkel ajándékozta meg a sorozatsztárt, akit halála napjáig imádott.

telly savalas 2
Fotó: Tom Wargacki / Getty Images Hungary

A páros kisebbik gyermeke, Ariana 2016-ban megható szavakkal emlékezett vissza arra, hogy édesapja mennyire családcentrikus ember volt.

- Minden karácsonykor összegyűltünk, az összes exfeleség és mi, gyerekek, mind a hatan. Apám ragasztóként tartotta össze mind a három családot, mindig azt mondta, hogy hiába váltak el, a szeretet és a családi kötelék mindig összetart - mesélte a Closer Weekly interjújában.

Bud Spencer és felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, ki rabolta el Bud Spencer szívét annak idején.

Ezt is szeretjük