Ő volt az Alkonyat szívtipró Jacobja: a 30 éves Taylor Lautnerről ezért nem hallhatunk már annyit

Taylor Lautner karrierje nem alakult túl fényesen.

taylor-lautner-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy a 2008-ban megfilmesített első Alkonyat-könyv körül igazi tömeghisztéria alakult ki. Stephanie Meyer regényét milliók imádták, a mozifilmre pedig még hetekkel a bemutató után is csak hosszú sorban állás után lehetett jegyet váltani.

A filmsorozatban játszó színészek pillanatok alatt ünnepelt sztárokká váltak. Ám míg Robert Pattinson és Kristen Stewart napjainkban is foglalkoztatott színészeknek számítanak, addig a történet harmadik főszereplőjéről ugyanez nem mondható el. Taylor Lautner a háttérbe szorult, és már nem kap annyi ajánlatot, mint régen.

Taylor Lautner ezért tűnt el Hollywoodból

A sztori szívtipró Jacobjaként az Újhold című, második epizód után vált igazán fontos karakterré és egyben a tinilányok kedvencévé. Internetes csoportok alakultak meg csak azért, hogy bebizonyítsák, a vérfarkas fiú jobb választás Edwardnál. Lautner is igazi közönségkedvenccé vált. Ám épp az a karakter, ami meghozta számára a világhírnevet, pont az nehezítette meg a jövőjét a filmiparban.

taylor lautner 2
Fotó: Northfoto

Rengeteg rendező csak fizikuma miatt kínált neki szerepeket. Jacob megformálása során igazi izompacsirtává gyúrta magát, emiatt sok filmes csak a potenciális szépfiút látta benne, így kevés lehetőséget kapott arra, hogy megmutathassa a vásznon színészi tehetségét.

Szerepvállalásai sem bizonyultak a legszerencsésebbnek, a kritikusok és a közönség sem volt elragadtatva későbbi filmjeitől. Bár a 2011-es Elhurcolvában bebizonyíthatta volna, hogy akcióhősszerepben is megállja a helyét, az alkotás óriási bukás lett. Ezek után inkább sorozatokban tűnt fel, ám sem a Scream Queens: Gyilkos történet második évada, sem a Kakukk című széria nem győzte meg a nézőket. Ráadásul sok olyan projektbe is beszállt az évek során, amelyeket még a forgatás előtt elkaszáltak a készítők.

A sorozatos kútba esett produkciók miatt egyre jobban elvesztette a filmes szakemberek bizalmát, akik egy idő után egyáltalán nem keresték, mivel Lautner jelenléte nem garantálta a készülő mozijuk sikerét. A legtöbb producer inkább olyan sztárokat szerződtet, akik rendre kasszasikerekben szerepelnek.

Sokak szerint az egykori tinibálvány sorsát az is megpecsételte, hogy nem volt hajlandó Los Angelesbe költözni, ahol tűzközelben lehetett volna. Olyannyira ragaszkodott a gyökereihez, hogy még akkor is a szüleivel élt egy háztartásban Michigan államban, amikor már az egész világ ismerte.

GettyImages-1390938207
Fotó: Jeff Kravitz / Getty Images Hungary

- Az az igazság, szeretem, hogy az itthoni életem semmiben sem változott. Ugyanaz vagyok, mint a hírnév előtt, ugyanúgy segítek a ház körül, ugyanúgy kiviszem a szemetet - ecsetelte a GQ magazin interjújában.

2014 és 2018 között a Kakukk című sorozatban szerepelt, majd évekig nem adta semmihez sem a nevét. 2022 januárjában jelent meg legutóbbi filmje a Netflixen, ami A hazai csapat címen fut, azonban ez az alkotás sem aratott túl nagy sikert.

2022 januárjában a Today Show-nak adott interjút, amelyben elmesélte, hogy az Alkonyat-filmek idején óriási volt a figyelem, paparazzók követték mindenhová, ami nagyon frusztrálta, még az otthonát sem merte elhagyni. Miután 2012-ben bemutatták az utolsó Alkonyat mozit, egyik pillanatról a másikra már nem foglalkoztak vele.

- Amikor teljesen elvész rólad a figyelem, megkérdőjelezed saját magad, és úgy érzed, hogy az embereket már nem érdekled. Nyilván ezt észreveszed, és ennek pont ez a veszélyes része, mert nagyon össze tud zavarni.

Bevallása szerint ma már sokkal jobban érzi magát, mint öt-hat évvel ezelőtt, nem mellesleg a magánélete is sínen van, barátnőjét, Taylor Dome-ot 2021-ben jegyezte el.

Az Alkonyat-filmek gyereksztárja így fest most

Mackenzie Foyt egy világ zárta a szívébe, mikor az Alkonyat - Hajnalhasadásban feltűnt a két főszereplő, Edward Cullen és Bella Swan gyerekeként. Tökéletes választásnak bizonyult a szerepre, hiszen a félig vámpír, félig ember Renesmee ismertetőjegye különleges szépsége volt.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük