Ő lesz a következő Brad Pitt? Ismerd meg te is A szürke ötven árnyalatának pasiját
Kolléganőjéről is nyilatkozott a sármos színész. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jamie Dornanben, A szürke ötven árnyalata című film férfi főhősében a rendező megtalálta mindazt, amit a szereppel kapcsolatban elvárt. Cikkünkben most te is kicsit jobban megismerheted a sármos színészt.

Jamie Dornan felkészült a számos kihívásra, és tudatában volt annak, hogy Christian Grey egy kicsit mindenkinek mást jelent.

- Kívülről Christian nagyon izgalmas és befolyásos személy, tekintélyt parancsoló, sikeres üzletember - mondja a színész. - Vállalatbirodalma hatalmas vállalkozás, amely a legkülönfélébb iparágak cégeit egyesíti, a telekommunikációtól a mezőgazdaságigép-gyártásig. Birodalmának számos különböző tartópillére van, és ő rendkívül fiatal egy ilyen hatalmas feladatra. Az egész élete a hatalomról és a pénzről szól, és mindkettőből bőven van neki. De ha mélyebbre hatolunk, kiderül, hogy ennél azonban jóval összetettebb személyiség.

Azonnal működött a kémia a két főszereplő között

Miután Londonban találkozott a producerekkel, és kedvező benyomást tett rájuk, Dornan Los Angelesbe repült, hogy találkozzon a rendezővel, Taylor-Johnsonnal és a már szerződtetett Dakota Johnsonnal, az Anát alakító színésznővel. Ekkor került sor arra a közös próbára is, ahol azt tesztelték, mennyire működik közöttük a kémia.

- Dakota azonnal szimpatikus volt számomra - mondja a halk szavú színész. - A maga módján tartózkodó, nagyon pontos és alapos, szóval egyszerűen jó. Kimondottan sajnáltam őt, amikor a közös meghallgatásunk volt. Egész nap próbálta a jeleneteket különböző srácokkal, aztán megjelentem én, és azt vártam el tőle, hogy újabb jó alakítást nyújtson. És nem okozott csalódást.

A rendező, Taylor-Johnson meghatódott annak láttán, hogy a két színész között működik a kémia, és tudta, hogy végre megtalálta a tökéletes Christiant Ana mellé.

- Jamie Dornan fantasztikus, szofisztikált Christian Grey - mondja a rendező. - Számos többletárnyalattal gazdagítja a szerepet - eleganciát kölcsönöz a karakternek, de azt is szállítja, ami Christian lényege, vagyis enyhe titokzatosság lengi körül. Ez azért lehet így, mert Jamie eleve önmagában hordozza e tulajdonságokat. Rendkívüli tehetség, és pontosan úgy játssza Christian Greyt, ahogyan kell.

Dakota Johnson, aki már hónapokkal korábban részt vett az első meghallgatáson, jellegzetes nevetését hallatva emlékszik vissza:

- Az a legfurább a világon, amikor a színészek közötti kémiát tesztelik. Akkor látjuk először egymást, mégis működnie kell a dolognak. Rövid idő alatt és egy csomó ember előtt találnod kell valamit, amit szimpatikusnak tartasz a másikban. Ez nagyon abnormális szituáció. De Jamie bejött az ajtón, elkezdett viccelni, és rögtön megtetszett.

Johnson a viccet félretéve hozzáteszi:

- Jamie intenzív alakítást nyújt, mert bizonyos mértékben komor és valahogy zárkózott az arca, ami tökéletes Christianné teszi. Jamie Christian fiatalságát is tökéletesen hozni tudja, ami rendkívül fontos a karakter szempontjából. Vannak jelenetek a könyvben, amikor Ana látja, amint megnyílik, megfiatalodik, levetvén a felnőttszerepet. A lány felfedezi benne a kisfiút, és Jamie-ben megvan az a képesség, hogy a karakternek ezt a vonását érzékeltesse.

A szürke ötven árnyalata 2015. február 12-től a mozikban!

Ezt is szeretjük