Borzasztó veszteségek a sztárvilágban

Íme, 3 tragikus haláleset a közelmúltból, ami mélyen megrendítette, és gyászba borította a világot.

Szemérmetlen zsarolás

Az idei év egy megrendítő tragédiával kezdődött, január 2-án váratlanul elhunyt John Travolta 16 éves fia, Jett. A haláleset mélyen felzaklatta a közvéleményt, amiben nagy szerepet játszott az is, hogy a baleset körülményeit a mai napig nem sikerült megnyugtató módon tisztázni.


A család a Bahamákon ünnepelte a szilvesztert, ott találta meg Jett Travolta holttestét a délelőtti órákban a fiú ápolója, Jeff Kathrein.

Travolta elsőszülött fia a család hivatalos álláspontja szerint kisgyermekkorától kezdve Kawasaki-szindrómában szenvedett, ami még manapság is a kevéssé ismert betegségek közé tartozik. Sokak szerint azonban Jett valójában autista volt, és ez okozta a rendszeres időközönként rátörő rohamot, mely végül halálához vezetett.

A színész ellentmondásos szerepét tovább növeli, hogy hithű szcientológusként elutasítja a pszichiátriai betegségek létezését. Mindezek ellenére Jett éveken keresztül egy Depakote nevű erős gyógyszert szedett, aminek köszönhetően lecsökkent a rohamok száma. A kétkedők szerint a látványos javulás ellenére Travolta mégsem engedte, hogy fia szedje a gyógyszert, ezért a felelősség őt terheli.

Január második felében az ügy további meglehetősen bizarr fordulatot vett. Megzsarolták Travoltát a haldokló fiáról készült állítólagos fotókkal.

A gátlástalan zsarolók 20 millió dollárt követeltek a fényképekért cserébe, a bahamai rendőrség pedig ezek után azonnal hajtóvadászatba kezdett. A nyomozás végül megnyugtató eredménnyel zárult, hiszen a család három közeli barátját tartóztatták le. Az összeesküvés-elméletek gyártói szerint azonban az egész zsarolás-ügy csak egy ügyes elterelő hadművelet volt.

Január végén ugyanis kiszivárgott a hír: Travolta a 45 perc távolságra lévő kórház helyett eredetileg Floridába akarta repülővel szállíttatni fiát! Nem véletlen tehát, hogy a baleset kapcsán sokan még most is John Travolta felelősségéről beszélnek.

Síbalesetből tragédia

Március 18-án szomorú haláleset rázta meg Hollywoodot, 45 éves korában váratlanul elhunyt Natasha Richardson brit színésznő. Richardson Montrealban dolgozott egy színdarabon, és 16-án úgy döntött, hogy kikapcsolódásképpen elmegy síelni a quebec-i Mont Tremblantra. Az oktatópályán azonban egy baleset során beütötte a fejét, a helyszínre érkező mentők mégsem szállították kórházba, mivel a sztár úgy érezte, semmi baja.

Ezek után visszatért a hotelbe, három órával később azonban erős fejfájásra panaszkodott, ezért újra kihívták a mentőket, akik először egy helyi kórházba, majd a Hôpital du Sacré-Cœur de Montréalba szállították. Hét órával a baleset után kómába esett, másnap pedig férje, Liam Neeson kérésére átszállították a New York-i Lennox Hill Hospitalba. Az orvosok ekkor közölték a családdal, hogy Richardson a klinikai halál állapotába került, és már csak gépek tartják életben. Március 18-án elbúcsúzott tőle férje, két fia, édesanyja, Vanessa Redgrave és más hozzátartozói, majd lekapcsolták a gépeket.

Natasha Richardson olyan filmekben szerepelt az elmúlt években, mint a Nell, a remetelány, az Apád-anyád idejöjjön, a Fújd szárazra, édes vagy az Álmomban már láttalak. Egyik utolsó alakítását Koltai Lajos Este című drámájában láthattuk, amit 2007 őszén mutattak be a hazai mozik. Nemzedékének egyik legtehetségesebb színésznője volt, aki a filmek mellett színházi előadásokban is rendszeresen fellépett. Életvitele és magánélete is példaértékű volt, 1994-ben ment feleségül az Oscar-díjas Liam Neesonhoz, akivel 15 évet töltött boldog házasságban.

Halál egyenes adásban

Március 22-én egész Angliát megrázta a brit Jade Goody halála. A 27 éves lány Anglia egyik legnépszerűbb celebje volt, akivel néhány hónap alatt végzett a rák. Goody 2002-ben robbant be a köztudatba, miután ő is beköltözött a Big Brother-házba. A műsor révén igazi sztár lett belőle, rendszeres vendége lett a különféle talk show-knak, később piacra dobta saját termékeit is.

Hamarosan mindenki kedvence lett, ám sokan elfordultak tőle, amikor 2007-ben a Celebrity Big Brotherben rasszista megjegyzésekkel illette indiai lakótársát, Shilpa Shetty-t. Ám ebből a hibából is sikerült előnyt kovácsolnia. Miután ugyanis többszöri nyilvános bocsánatkérés után részt vett a műsor indiai változatában, még több rajongót szerzett magának. Tavaly augusztusban derült ki, hogy méhnyakrákja van. Az orvosok sajnos későn fedezték fel nála a kórt, és hiába kezdték el a kemoterápiát, addigra már áttétek képződtek testének több pontján.


2009 februárjában már mindenki tudta, hogy csak néhány hete van hátra. Goody ekkor sem adta fel, és emberfeletti erővel kezdett dolgozni, hogy halála előtt minél több pénzt hagyhasson két kisgyermekére, így fedezve legalább taníttatásukat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Első ötlete az volt, hogy élő egyenesben közvetíti a tévé utolsó perceit és a halálát, de erről végül lemondott. Február 22-én oltár elé állt szerelmével, Jack Tweeddel, az esküvő közvetítési jogáért pedig – amit Elton John házában tartottak – másfél millió fontot kapott. Habár Goody-t sokan elítélték, amiért nyilvánosság elé tárta szenvedéseit, érdemei abból a szempontból vitathatatlanok, hogy sok nő figyelmét hívta fel a szűrővizsgálatok fontosságára.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük