Tolószékbe kényszerült súlyos beteg sztárok
Betegek, öregek, és már lábra sem tudnak állni. Világhírű hollywoodi legendák kerekesszékben, a halál árnyékában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paul Newman

Júniusban láttak napvilágot azok a hírek, miszerint a 83 éves színész – aki korábban megrögzött láncdohányos volt – tüdőrákban szenved, és egy New York-i kórházban kezelik, de ezt megelőzően már májusban is készültek a színészlegendáról olyan fotók, amelyeken megdöbbentően soványnak és gyengének nézett ki. Egyik üzleti partnere nem sokkal később azt nyilatkozta, hogy már másfél éve tud Newman rákjáról, de személyes okok miatt nem beszélt erről senkinek. Mindeközben a színész szóvivője csak annyit közölt a találgatások kapcsán, hogy Newman jól van, azt azonban, hogy halálos beteg volna, nem tagadta, de nem is ismerte el.


Augusztus elején azonban egyre meggyőzőbb és szomorúbb fényképek járták be a világot, amelyen Paul Newman tolószékben látható, és törékenyebbnek és betegebbnek tűnt, mint valaha.

Néhány napja pedig maga a legenda is elismerte, hogy haldoklik, befejezte a kemoterápiát, és otthon, szerettei körében szeretne elhunyni. Állítólag már csak hetei vannak hátra. Színészként lehetetlen felsorolni emlékezetes alakításait és díjait, számtalanszor jelölték Oscarra, az aranyszobrot végül A pénz színéért kapta meg.

Paul Newman személyében Hollywood egyik legnagyobb színészét tisztelhetjük, örök kedvenc filmünk tőle pedig a Bilincs és mosoly, amelyben egy elítéltet játszik, aki a film egyik nagy pillanatában ötven főtt tojást eszik meg egy ültében.

Michael Jackson

A 20. század ikonikus előadóművésze augusztus 29-én ünnepli 50. születésnapját, ám állapota több mint kétségbeejtő. A legutóbb róla készült fotókon Michael Jackson ugyanis iszonyúan gyengének nézett ki.

Olyannyira, hogy már lábra sem tud állni, tolószékben gördítették be gyerekei társaságában egy könyvesboltba. A Thriller és a Bad slágerek szerzője szemmel láthatóan szörnyen leépült az utóbbi időben, egészségi állapotáról azonban egyelőre nem tett hivatalos bejelentést a szóvivője. Sokak szerint Michael Jacksonnak már nincs sok ideje hátra, ráadásul az anyagi gondokkal küszködő sztár mintha kezdené feladni a harcot, mintha beletörődött volna a vereségbe.


Tehetségét és zsenialitását nem lehet vitatni, azon kevés előadók egyike, akiket kétszer is beiktattak a Rock & Roll Hall of Fame-be, a Thriller című albuma a világon a legtöbb példányban eladott lemez a mai napig, és 13 Grammy-díjával minden idők egyik legnagyszerűbb ikonjának számít, hatása pedig még hosszú évtizedekig befolyásolja majd a popzenét. Pályafutása során azonban egyaránt megjárta a csúcsot és a poklot, ám a gyerekkori traumákat nem tudta kezelni, emiatt aztán meghurcolták, és a plasztikai műtétek pedig sokkoló élőhalott roncsot csináltak belőle. Születésnapja alkalmából King of Pop címmel jelenik meg egy különleges duplalemez, országonként olyan összeállításban, ahogyan azt a rajongók megszavazták.

Elizabeth Taylor

A legendás színésznő már évek óta tolószékben tengeti életét, hiszen szervezetét jelentős mértékben legyengítette az a tucatnyi kór, amelyekkel élete során kellett megküzdenie. A legutóbbi információk szerint már csak gépek segítségével tartják életben a színésznőt, ám mint később kiderült, ezek a hírek hamisnak bizonyultak. Persze Elizabeth Taylor állapota kapcsán rendszeresen megszellőztetik, hogy a halál kapujában van, Hollywood egyik legnagyszerűbb sztárja, hogy cáfolja ezeket a pletykákat, évente mindig megjelenik néhány alkalommal valamelyik neves luxusétteremben.


Elizabeth Taylor kétszer kapott Oscar-díjat, elsőként A modern kaméliás hölgyért 1960-ban, második alkalommal pedig hat évvel később a Nem félünk a farkastól című drámában látható alakításáért, de ezeket megelőzően még három alkalommal jelölték a díjra az ötvenes években. Taylor betegség-listáján számos halálos kór található: néhány éve súlyos szívbetegséget diagnosztizáltak nála, többször szenvedett komoly hátsérülést, de a csípőcsontjával is sok a baj. A színésznő korábban túlélt egy jóindulatú agydaganatot, bőrrákot, és kétszer vívott élethalálharcot tüdőgyulladással is. Jelenlegi állapotáról csak annyit lehet tudni, hogy a törékeny és sokat betegeskedő színésznő a lehetőségekhez képest jól van.

Michael Winner

A rendező neve meglehet, hogy ma már nem annyira ismert, mint egykor a hetvenes években, de ha hozzátesszük, hogy Winner rendezte a Bosszúvágyat, akkor a helyzet azonnal megváltozik. Hiszen az öntörvényű és az utcákon igazságot osztó férfiról szóló film nemcsak Charles Bronsont tette világsztárra, hanem rendezőjét is. Habár Michael Winner nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mintegy két évtizede már nem is nagyon rendez, de a Sunday Times ételkritikusaként továbbra is aktív.


Pedig a 72 éves rendező már jó ideje tolószékhez van kötve, ráadásul súlyos egészségügyi problémáit is a finom ételeknek köszönheti. 2007 telén ugyanis egy komoly bakteriális fertőzést szedett össze Barbadoson, amely egy osztrigától származott, és amelybe minden második ember belehal.

A komplikációk miatt az egyik lábát majdnem amputálni kellett, és több alkalommal is közel járt a halálhoz. Azóta Winner tolószékben él, és habár sokat fogyott és legyengült, életkedvét és optimizmusát továbbra sem veszítette el.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük