Testi hibás szupersztárok
Tragédiák és sikerek
5 sztár, akiket személyes tragédiáik sem akadályozhattak meg a sikerben, és óriási akaraterővel győzték le testi fogyatékosságaikat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Julio Iglesias

A spanyol szívtipró karrierje futballistaként indult: a Real Madrid kapusaként már a felnőtt csapat keretébe is bekerült, de élsportolói pályafutását súlyos autóbaleset törte derékba.

- Elvesztettem az uralmam az autóm felett, az felborult, és megsérült a gerincagyam. Három évig rettenetes állapotban voltam. Az orvosok nem hitték, hogy valaha képes leszek elhagyni az ágyat. De lassan, nagyon lassan javultam.

Eredetileg azért kezdtem el gitározni, hogy visszanyerjem a kézügyességem – idézte fel a szörnyű élményt egy interjújában.

A kényszerűségből felvett új hobbi világsztárrá tette: dalokat kezdett írni, saját verseit használva szövegnek, még betegágyában.

Néhány évvel később megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, és az első latin szupersztár lett: 250 millió lemezét adták el világszerte, ezzel minden idők egyik legsikeresebb szólóelőadója.

Rick Allen

Mit ér egy dobos kar nélkül? Ha Rick Allenre, a brit Def Leppard dobosára gondolunk, igenis sokat. Rick még teljesen épen csatlakozott a Def Leppardhoz, és négy év alatt multimilliomossá vált a sikert sikerre halmozó bandával. Aztán eljött 1984 szilvesztere.

Allen Corvette sportkocsiját vezette, és lecsúszott a jeges útról. Kirepült az autóból, át egy kőfalon, és leszakadt a karja. Az orvosok visszavarrták, de a súlyosan sérült végtag elfertőződött, és nem volt más választás: le kellett vágni.

A Def Leppard (jobbról a 2. Rick Allen)

Óriási akaraterővel visszaült a dobok mögé. Külön készletet terveztek számára, így egy karral is tudott játszani. 100 ezer néző előtt tért vissza a Monsters of Rock fesztiválon. Ma testi fogyatékos gyerekeket segít alapítványával.

Heather Mills

Paul McCartney válófélben levő felesége modellkedéssel kezdte karrierjét, méghozzá abból is a merészebb vonallal: szexkézikönyvekben jelentek meg fotói. Később Szlovéniába költözött, és első kézből tapasztalhatta meg a jugoszláv polgárháború borzalmát. Hamar ismertségre tett szert, miután a modell-karrierből befolyó pénzzel a háborús menekülteket támogatta. 1993 augusztusában elgázolta egy rendőrmotoros a Kensington Palace közelében. Rettenetes sérüléseket szenvedett, bal lábát térdből amputálni kellett.

Heather azóta művégtaggal él, amelyet egyszer élő adásban levett és megmutatott Larry King talk show-jában. 2002-ben hozzáment Paul McCartney-hoz, de a házasság megromlott, és Heather most mintegy 150 millió fontot igyekszik kicsikarni a rocksztártól.

Ray Charles

Ha meg kéne választani az univerzális zenei sztárt, Ray Charles lenne az: az elsők között választották be több műfaj Halhatatlanok Csarnokába is. Hatéves korában glaukómát fedeztek fel nála, és a zöldhályog két év alatt elvette szeme világát. A St. Augustine-i Vakok Intézetében tanult meg hangszereken játszani, és itt kezdett el zenét írni. Vaksága nem akadályozta meg fényes karrierjét: fantasztikus tehetsége már fiatalon megmutatkozott, és az ötvenes évek elejétől futószalagon gyártotta a slágereket.

A sztárság árnyoldalait is megtapasztalhatta: korán heroinfüggővé vált, és a drog kis híján börtönbe is juttatta. Magánélete viharos volt: hét feleségétől 12 gyermeke született. Még életében legendává vált, halála előtt pedig átnézhette a pályájáról forgatott nagy sikerű film forgatókönyvét.

Deák Bill Gyula

Egy ilyen összeállításból nem lehet kihagyni a magyar blues királyát. A kis Bill eleinte nem a zenével foglalta el magát: tehetséges focista volt. 11 éves korában egy orvosi műhiba miatt vesztette el a lábát:
- Volt egy tályog a lábamon, amire az orvosok nem fordítottak kellő figyelmet. Ez elzárta a főütőeret, majd kialakult egy trombózis.

Ezután elkezdett lilulni, zöldülni a lábam, majd egy hétre rá amputálták – mondta el a történetet egy interjújában. A kényszerű pályamódosítás sztárt csinált belőle: őserő rejtőzött hangjában, és hamar hírnévre tett szert.

A Hobo Blues Bandben, majd saját bandájában énekelt, az István, a király táltosának köszönhetően pedig az egész ország megismerte. A mai napig turnézik zenekarával, és semmi jel nem mutat arra, hogy blueskoronáját bárkinek át akarná adni.

Ezt is szeretjük