50 évesek, és nagyon szexik!
Dögös és érett színésznők az álomgyárból
Nők és anyák - és nem utolsósorban Hollywood tündöklő állócsillagai. A legbombázóbb sztárok 50 felett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember fiatalon úgy képzeli, ötven felett majdnem vége az életnek, hol itt fáj, hol ott fáj – és különben is, kit érdekel már a külső.A most következő színésznők az élő példák arra: igenis fontos a külső, mindamellett, hogy pontosan tudják, mit tudnak, és mire képesek választott pályájukon.

Andie MacDowell

Hihetetlen, hogy a kislányos mosolyú sztár alig néhány hete töltötte be ötvenedik életévét.

Rosalie Anderson MacDowell karrierje nem indult zökkenőmentesen, évekig nővérével lakott, miután az iskolához nem fűlött a foga, és pincérkedéssel próbálta eltartani magát. Néhány sikeres véletlennek köszönhetően azonban felfedezték fotogén arcát, és hamarosan már az Elite Modellügynökség modelljei között találta magát.

Egy Calvin Klein tévéreklámban figyeltek fel rá a filmesek, így 1984-ben szerepet ajánlottak neki a Greystoke – Tarzan, a majmok ura című kalandfilmben, Christopher Lambert és Ian Holm mellett. Bár erős déli akcentusa miatt Glenn Close-zal újraszinkronizálták, alakítása mégis elnyerte többek tetszését, mert aztán sorra kapta az ajánlatokat.

A Golden Globe bűvöletében

Ezeknek köszönhetően a ’80-as és ’90-es években számos moziban felbukkant: a Szent Elmo tüze című romantikus drámában Emilio Estevez és Rob Lowe oldalán szerepelt, a Szex, hazugság, videó-ban – melyért esélyes volt az Arany Glóbuszra - James Spaderrel vitatták meg az élet kínos kérdéseit, a Zöld kártyában – újabb Arany Glóbusz jelölés - Gérard Depardieu partnereként parádézott.

Az 1991-es Hudson Hawk akció-vígjáték Bruce Willis-szel boronálta össze, a Négy esküvő, egy temetésben – melyért immáron a harmadik Golden Globe jelölését zsebelte be - pedig Hugh Grant esett vele szerelembe.


Magánéletével sosem voltak tele az újságok, bár a szép színésznő, aki még jelenleg is a L’oreal kozmetikumok egyik arca, kétszer is elvált. A hírek szerint Asheville közelében él egy kicsiny faluban, és élvezi, hogy a természet közelében lehet.

Holly Hunter

Az Oscar-díjas sztár élete, aki egyébként márciusban múlt el ötven, ugyancsak azt bizonyítja, hogy a tehetség mellett mennyire fontosak az ismeretségek is a filmes világban.Karrierje hajnalán ugyanis a szintén színésznőnek készülő Frances Mcdormand-dal lakott albérletben, hozzájuk pedig később két ígéretes rendező is csatlakozott: ők voltak az azóta több Oscart is begyűjtött Coen testvérek.

Díjeső a talentumnak

A karakteres arcú Hunter már első filmjeiben bizonyította zseniális színészi képességét, 1987-es A híradó sztárjai-béli alakításáért máris jelölték az Akadémia díjára, melyet végül hat évvel később, a Zongoralecke néma zenetanárnőjének megformálásáért haza is vihetett, majd a következő évben még egyszer jelölték, ezúttal a Cég című moziért.

Az ezredforduló környékén is sokat forgatott, 2003-ban pedig ismét kapott egy Oscar-jelölést a Tizenhárom című dráma anyaszerepéért. Ami a valódi anyaságot illeti, egész későn, 47 éves korában adott életet kedvesétől, Gordon MacDonald brit színésztől született ikerfiainak, akivel 2004 óta él együtt.

Sigourney Weaver

Bár cseppet sem látszik rajta, Susan Alexandra Weaver majd’ tíz évvel idősebb szexi kortársainál.

Érdekes módon, míg egyes színészek egész életükben azon dolgoznak, hogy az utókor emlékezzen rájuk, addig az 1949-es születésű, egyetemet is végzett sztár tulajdonképpen már harminc éves korában beírta magát a mozi históriáskönyvébe. 1979-ben játszotta el ugyanis először az azóta sci-fi klasszikussá vált A nyolcadik utas: a Halál Ripley hadnagyának szerepét.

A karakter tulajdonképpen azért is mérföldkő a filmtörténelemben, mivel ő volt az első női akcióhős. Weaver tökéletes választásnak bizonyult az állatokkal gyengéd, de a harcban kíméletlen űrharcos szerepére, melyet később még három folytatásban is megformált. A ’80-as években két Oscar-jelölést is kapott: a Gorillák a ködben, illetve a Dolgozó lány című filmek hozzásegítették, hogy a ’90-es évek legjobban fizetett színésznőjévé váljon.

Harc és kihívások

Az utóbbi időkben a sztár inkább a kis költségvetésű, de karakteresebb szerepekre koncentrál, és ezekben is bizonyítja, hogy nemcsak harcos amazont képes eljátszani: az 1999-es Világtérkép drámabéli alakítását például az égig magasztalta a kritika, 2003-ban pedig az egyik legnagyobb brit tévécsatorna a huszadiknak választotta Minden idők legnagyobb mozisztárja listáján.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A munkában a változatosságot, a magánéletben azonban a monogámiát kedveli: Jim Simpson színházi rendező 1984 óta a társa, 1990-ben született meg közös gyermekük.

Ezt is szeretjük