A híres színész átlagos tűzoltóként kezdte: fura kinézetével hívta fel magára a figyelmet
Steve Buscemi nem nevezhető hollywoodi szívtiprónak, mégis a legnagyobb rendezők kedvence lett.

steve-buscemi-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a hollywoodi sztár fogalmára gondolunk, a lelki szemeink előtt egyből egy hihetetlenül jóképű férfi jelenik meg, olyan akárcsak Brad Pitt vagy George Clooney. Azonban vannak kivételek, például Steve Buscemi éppen furcsa külsejének köszönheti, hogy betört a filmiparba.

Szerencsés csillagzat alatt született a színész, pedig péntek 13-án jött a világra 1957 decemberében. A diákévei alatt teljesen átlagos életet élt, leszámítva, hogy igen fiatalon elkezdett dolgozni, hogy gyarapítsa a családi kasszát. Fagyiárusként és benzinkutasként is kereste a kenyerét, miután betöltötte a 18. életévét, csatlakozott a New York-i tűzoltósághoz.

Steve Buscemi furcsa külseje

1980-tól 1984-ig szolgált itt, de már ekkor érezte, hogy valami másra vágyik, ezért elkezdett meghallgatásokra járni. A megjelenése üdítően hatott a szépfiúkhoz szokott rendezőkre, sovány termetével, hatalmas szemeivel, kusza fogaival és vakítóan fehér bőrével tökéletes választásnak bizonyult, mint főgonosz.

steve buscemi
Fotó: Getty Images Hungary

A nagy áttörést Quentin Tarantino filmje, a Kutyaszorítóban hozta meg számára, ahol a bűnözőt, Mr. Pinket alakította. Sokáig maradt ebben a skatulyában, gyakran megtalálták őt a negatív szerepek, és számos filmjében formált meg őrült alakokat, gondoljunk például a Con Air - A fegyencjárat című filmre, ahol egy sorozatgyilkost játszott.

steve B
Fotó: Getty Images Hungary

Rengeteg fogorvos kereste fel az évek során, hogy tökéletes mosolyt varázsoljanak neki, de ő ezeket az ajánlatokat egy percig sem fontolta meg, esze ágában sincs változtatni a külsején.

Nem csak megjelenésével tűnik ki a tömegből, emberségből is jelesre vizsgázott. Ki is tüntették állhatatos munkájáért, amikor szeptember 11. után több napig 12 órás műszakokban segítette a tűzoltókat a leomlott ikertornyoknál.

Világsztárok, akiket külsejük miatt csúfoltak

Sajnos sok kisgyerekkel és tinédzserrel előfordul, hogy az osztálytársai célpontjaivá válnak, és rendszeresen gúnyt űznek belőlük valami miatt. A bullying jelensége ellen több világsztár is évek óta harcol, olyan hírességek is áldozatául estek a csúfolódásnak, mint Lady Gaga vagy Justin Timberlake.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük