A Ragyogás színésznője mellett ma már elmennél az utcán: ezért tűnt el 20 évre Hollywoodból Shelley Duvall

Shelley Duvall új filmje, a The Forest Hills 2023-ban jelenik meg.

shelley-duvall-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Shelley Duvall a '70-es években kezdte meg színészi karrierjét, leghíresebb filmjei között van a Három nő, az Annie Hall, a Ragyogás, amit Jack Nicholsonnal forgatott, illetve a Popeye, amelyben Robin Williamsszel játszott együtt.

Bár a '90-es években is dolgozott, ám a 2002-es Manna from Heaven című filmje után eltűnt Hollywoodból. Húsz évvel később állt újra kamerák elé, akkor a The Forest Hills című horrort forgatta le, az alkotás lesz a nagy visszatérése, amit március 11-én mutatnak be az amerikai mozik.

Shelley Duvall visszatérése

A People magazin készített vele egy riportot, amelyben friss fotók készültek róla. Mesélt az életéről, illetve arról, miért is vonult vissza Hollywoodból két évtizedre. 

Sokáig nem színésznek készült, a tudományok és a kémia érdekelte, imádott olvasni, és a házi feladatait is mindig becsülettel megcsinálta. 18 évesen azonban minden megváltozott. Pont ott volt a volt barátja kiállítás megnyitóján, amikor egy csapat öltönyös férfi kiszúrta őt, és rávették, hogy jelentkezzen a Brewster McCloud című film meghallgatására. Ezt meg is tette, így 1970-ben debütált a képernyőn.

Utána szerepelt még pár produkcióban, de még mindig nem volt biztos abban, hogy tényleg a kamera előtt a helye. Első filmje után négy évvel szerepelt a Tolvajok, mint mi című filmben, amit Robert Altman rendezett, a férfi szavai hatására jött rá, hogy színésznőnek kell lennie.

- Azt mondta nekem: "Tudtam, hogy jó vagy, de fogalmam sem volt arról, hogy ennyire nagyszerű leszel" - emlékezett vissza a rendező szavaira, miközben folytak le az arcán a könnycseppek.

Jelenetkép a Ragyogásból.
Jelenetkép a Ragyogásból.
Fotó: Archive Photos / Getty Images Hungary

Annak ellenére, hogy hollywoodi óriásokkal dolgozott, nem találta mindig jövedelmezőnek a színészi életet. Nevetségesen keveset keresett.

- Akkoriban úgy gondolkodtak a nőkről, hogy megházasodnak, és majd a férjük eltartja őket, de nem mindenkire ez a sors vár.

Bár több évtizedes párkapcsolatban él, az interjú alatt nem volt hajlandó részleteket elárulni a párjáról, az exeiről, Ringo Starr-ról és Paul Simonról sem mondott semmit.

A The Forest Hills című filmmel tér vissza.
A The Forest Hills című filmmel tér vissza.
Fotó: Profimedia

A '90-es években már kevesebb ajánlatot kapott, emellett az egyik testvérének szervezetében gerincrákot diagnosztizáltak. Amint megtudta, hogy az öccse beteg, azonnal összecsomagolt, és visszatért szülőföldjére, Texasba.

- Ez volt a leghosszabb szabadságom, amit valaha kivettem, de nagyon fontos okok miatt tettem ezt, újra fel kellett vennem a kapcsolatot a szeretteimmel.

Nagyon élvezte az új horrorfilmje forgatását, a 73 éves színésznő reméli, hogy még sok más alkotásban szerepelhet a jövőben.

- Jessica Tandy 80 évesen nyert Oscar-díjat. Én is nyerhetek még.

A Forrest Gump Jennyije, Robin Wright

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néz ki napjainkban a színésznő.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük