Sean Connery ezzel a Bond-lánnyal folytatott titkos viszonyt: Lana Wood emiatt tette lapátra a színészt
Sean Connery és Lana Wood titkolták szenvedélyes viszonyukat.

lana-wood-és-sean-connery-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sean Connery összesen hét alkalommal bújhatott James Bond bőrébe, az első ilyen filmje az 1962-es Dr. No volt, ezt követte az 1963-as Oroszországból szeretettel, egy évvel később jött ki a Goldfinger, 1965-ben mutatták be a Tűzgolyót, 1967-ben pedig a Csak kétszer élsz című alkotást. A hatodik, 1969-es Bond-filmben, ami az Őfelsége titkosszolgálatában címet kapta, azért nem szerepelt, mert Connery túl kevésnek gondolta a fizetését, nem mellesleg a sajtó is rászállt, amiből nagyon elege lett, emellett már beleunt a szerepbe.

A színészlegenda azonban visszatért a hetedik filmbe, az 1971-es alkotás a Gyémántok az örökkévalóságnak címet kapta. 1983-ban játszotta el utoljára Bondot, ez volt a Soha ne mondd, hogy soha. Az utolsó előtti Bond-filmjének forgatásakor szűrte össze a levet Lana Wooddal, aki a tragikusan elhunyt Natalie Wood kishúga. A titkos viszonyukról a Fox Newsnak vallott.

Sean Connery és Lana Wood viszonya

Mielőtt megkezdődtek volna a forgatások, a két színész már jó ideje ismerte egymást, mesélte a Plenty O’Toole bőrébe bújó Lana Wood, akinek Little Sister néven még egy memoárja is megjelent az életéről és nővére tragikus haláláról.

sean connery lana wood
Fotó: Moviepix / Getty Images Hungary

- Ismertem Seant. Évekkel ezelőtt találkoztam vele, akkoriban Jerome Hellman filmproducer volt a párom, aki jó viszonyt ápolt vele. Egyszer áthívott magához bennünket vacsorázni, és emlékszem, mennyire szórakoztató volt. Nagyon vonzó és karizmatikus volt, és egy nagyszerű estét töltöttünk el akkor. Olyan jól éreztem magam vele - emlékezett vissza az első találkozójukra.

Amikor megkapta a Bond-lány szerepét, nagyon ideges volt, de egyből megnyugodott, amikor meglátta Sean Conneryt, mert tudta, legalább lesz egy barátja a forgatáson. Mielőtt elkezdték volna forgatni a filmet, elmentek együtt pár barátjukkal vacsorázni, majd az evés végeztével Conneryvel még sétáltak egyet, majd aznap éjjel a színész ágyában végezte. Bevallása szerint a sármőr kezdeményezett, akinek nem tudott ellenállni.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Valójában a viszonyunk a forgatás megkezdése előtt kialakult, de titkoltuk. Egyikünk sem volt akkoriban házas - ezt már a Daily Expressnek mesélte.

- Emlékszem, nagyon zavarban voltam, amikor szerelmi jeleneteket kellett csinálnunk, mert igyekeztünk nem tudatni az emberekkel, hogy mi van köztünk valójában.

Bár jó volt a kémia köztük, Lana úgy érezte, itt az idő, hogy véget vessenek a viszonyuknak, ugyanis a színésznő szíve foglalt volt, Leslie Bricusse zeneszerzővel járt együtt.

Lana Wood így festett 2018-ban.
Lana Wood így festett 2018-ban.
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

- Leslie-nek vissza kellett mennie Londonba, én akkor csak azt éreztem, hogy tényleg el kell mondanom Seannek, ez a kapcsolat nem tud tovább folytatódni, mert nagyon szerelmes voltam Leslie Bricusse-ba. Bár úgy gondoltam, hogy Sean csodálatos, mégsem tudtam látni többé. El kellett mondanom neki - magyarázta.

Miután Conneryvel szakított, ez volt a színész reakciója.

- „Teljesen megértem.” És ennyi, a kaszinóhoz vezető folyosón készültünk a forgatásra. Elsétáltam tőle. Befejeztem a felvételt, majd visszatértem a haj- és sminkes szobába.

Bill Clinton volt szeretője

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Monica Lewinsky 48 éves korára.

Ezt is szeretjük