Felismered Sarah Jessica Parkert tinikori fotóin? 17 évesen még barna haja volt

Sarah Jessica Parkerről ritkán látott, tinikori képeket mutatunk.

sarah-jessica-parker-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sarah Jessica Parker és Carrie Bradshaw neve egy örök életre összeforrt, a színésznőnek bár a világhírnevet az 1998-ban indult Szex és New York című ikonikus sorozat hozta meg, karrierjét már kislány korában nagy szorgalommal építette.

Már 1974-ben színházban játszott, 1980-ban a 3-2-1 Contact című sorozatban tűnt fel, 1982-ben pedig a Square Pegs című tinisorozat egyik főszereplője lett.

Sarah Jessica Parker fiatalkori képein

Parker egy szegény családból jött, nyolcan voltak összesen testvérek, ennyi gyermeket pedig nem volt egyszerű eltartani, volt, hogy kikapcsolták az áramot, a karácsonyi és szülinapi ajándékokról csak álmodozni tudtak. Ettől függetlenül az édesanyja mindent megtett annak érdekében, hogy a gyerekek művelődjenek, ahol éltek, Cincinnatiben, tartottak ingyenes színházi és balettelőadásokat. Parker is elég hamar eldöntötte, hogy a színpadon szeretne állni, énekelni és balettozni tanult, 11 évesen pedig New Yorkba költöztek annak érdekében, hogy beinduljon a karrierje, majd szerepet kapott William Archibald Ártatlanok című drámájában.

Gyerekszínészként szorgalmasan lépdelt a szamárlétrán, 14 évesen megkapta Annie szerepét, és a Broadwayen léphetett fel, később beválogatták a CBS induló szituációs komédiájába, bár a Square Pegs csak egy évadot élt meg, a kritikusok méltatták a színészi játékát. Az alábbi felvétel is a sorozatból van, ekkor a színésznő csupán 17 esztendős volt.

GettyImages-1231346690
Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

A '80-as években egyre több szerepet kapott, feltűnt az 1984-es Gumilábban, 1985-ben az Édenkert a javából Janey-jét játszotta, 1986-ban a Gyermek az időben Walt Disney-produkcióban láthatták viszont a rajongók. 

GettyImages-1235865101
Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

A '90-es években több filmben is láthattuk, ilyen volt az L.A. Story - Az őrült város, ebben Steve Martin oldalán szerepelt, az Első állomás: Las Vegasban Nicolas Cage volt a partnere, de feltűnt a Hókusz pókuszban és az Elvált nők klubjában is.

Az 1998-as Szex és New York változtatta meg végleg az életét, a 2004-ig futó sorozat akkora siker volt, hogy később két filmet is forgattak hozzá, az első rész 2008-ban, a második 2010-ben került a mozikba. Az HBO Max újabb folytatást gyártott Carrie Bradshaw-ról és barátnőiről, az És egyszer csak... első epizódját december 9-én mutatták be. 

A Szex és New York Mr. Bigje

Kíváncsi vagy, mennyit változott a Mr. Biget játszó Chris North?

Ezt is szeretjük