Ő volt a Taxi-filmek főszereplője: a 61 éves Samy Naceri így megváltozott

Hatalmas változáson ment keresztül Samy Naceri, a Taxi-filmek Danieljére már nem biztos, hogy ráismernél az utcán.

Samy Naceri 2023-ban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Taxi című filmek sok néző szívéhez közel kerültek, ahogyan a benne szereplő színészek is. Az utolsóban azonban már nem Samy Naceri és Frédéric Diefenthal köszön vissza a képernyőkről.

Naceri Daniel Moralest játszotta az ikonikus alkotásokban, aki felturbózott, extra hófehér taxijával száguldozott a városban, elősegítve ezzel Émilien rendőr munkáját. Az első rész 1998-ban, a második 2000-ben, a harmadik 2003-ban, a negyedik pedig 2007-ben jelent meg. Azóta jó pár év eltelt, a színész pedig rengeteget változott a külsejét illetően.

Samy Naceri 2023-ban

A színész Párizsban született, apja algériai, anyja francia származású volt. Karrierje a '80-as években vette kezdetét, az első mozifilmje az 1994-es Léon, a profi volt, amelynek főszerepét Jean Reno játszotta. 

Nagy elismerést jelentett számára, amikor az 1995-ös Rai című filmben nyújtott alakításáért a párizsi filmfesztiválon különdíjban részesítették. Ezután egyértelműen felfelé ívelt a karrierje, hírnevet a Taxival szerzett magának. A mai napig Daniel Moralesszel azonosítják, így sokak emlékezetében már örökre így fog élni a színész.

Sajnos a filmben látható rosszfiús kinézet mögött a valóságban is volt némi igazság, hiszen nagyon sok botrányba belekeveredett. 1984-ben rablásért ítélték el, 2003-ban drogvisszaélés miatt nyolc hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a jogosítványát is bevonták három évre, emellett 5000 eurós bírságot kapott azért, mert összetört egy autót, és megtámadott egy embert. 

2005-ben egy férfira támadt rá hamutartóval a kezében, 2007-ben két biztonsági őrt is megszúrt, ekkor újra a rendőrségen kötött ki. A 2010-es években is meggyűlt a baja a törvénnyel, utoljára 2018-ban volt egy botránya, akkor egy verekedésbe keveredett Moszkvában. A kellemetlen botrányok ellenére is színészként keresi a kenyerét a mai napig, ez az egyik legnagyobb szenvedélye. 2022-ben jelent meg a Menace sur Kermadec című tévéfilmje, a hivatalos IMDB-profilját elnézve pedig számos projektje van még készülőben. 

A színész a Le Figarónak mesélte el, hogy egész karrierje során sokszor szembesült azzal, hogy rosszfiúként könyvelték el, amely megnehezítette az életét.

- Mindig is szenvedtem az imázsomtól. Ezt a világot, amelyben élünk, a pletykák és a legendák uralják, amelyeket felfújnak és eltúloznak. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Samy Naceri. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nézd meg Anthony Hopkins fiatalkori fényképeit!

Anthony Hopkins nem csupán azért élvezte a közönség szeretetét, mert elképesztően tehetséges, hanem azért is, mert fiatalon nagyon sármos férfi volt, akiért epekedtek, rajongtak a nők. Hideg, kék szemeivel és intelligenciájával teljesen megbabonázta őket.

Imádták a nők a fiatal Anthony Hopkinst: ilyen sármos volt 34 évesen

Anthony Hopkins már kezdő színészként a nők kedvence volt.

Elolvasom

Cover-kép: Getty Images

Ezt is szeretjük