Ő volt a Taxi-filmek főszereplője: a 61 éves Samy Naceri így megváltozott

Hatalmas változáson ment keresztül Samy Naceri, a Taxi-filmek Danieljére már nem biztos, hogy ráismernél az utcán.

samy-naceri-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Taxi című filmek sok néző szívéhez közel kerültek, ahogyan a benne szereplő színészek is. Az utolsóban azonban már nem Samy Naceri és Frédéric Diefenthal köszön vissza a képernyőkről.

Naceri Daniel Moralest játszotta az ikonikus alkotásokban, aki felturbózott, extra hófehér taxijával száguldozott a városban, elősegítve ezzel Émilien rendőr munkáját. Az első rész 1998-ban, a második 2000-ben, a harmadik 2003-ban, a negyedik pedig 2007-ben jelent meg. Azóta jó pár év eltelt, a színész pedig rengeteget változott a külsejét illetően.

Samy Naceri 2023-ban

A színész Párizsban született, apja algériai, anyja francia származású volt. Karrierje a '80-as években vette kezdetét, az első mozifilmje az 1994-es Léon, a profi volt, amelynek főszerepét Jean Reno játszotta. 

Nagy elismerést jelentett számára, amikor az 1995-ös Rai című filmben nyújtott alakításáért a párizsi filmfesztiválon különdíjban részesítették. Ezután egyértelműen felfelé ívelt a karrierje, hírnevet a Taxival szerzett magának. A mai napig Daniel Moralesszel azonosítják, így sokak emlékezetében már örökre így fog élni a színész.

Sajnos a filmben látható rosszfiús kinézet mögött a valóságban is volt némi igazság, hiszen nagyon sok botrányba belekeveredett. 1984-ben rablásért ítélték el, 2003-ban drogvisszaélés miatt nyolc hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a jogosítványát is bevonták három évre, emellett 5000 eurós bírságot kapott azért, mert összetört egy autót, és megtámadott egy embert. 

2005-ben egy férfira támadt rá hamutartóval a kezében, 2007-ben két biztonsági őrt is megszúrt, ekkor újra a rendőrségen kötött ki. A 2010-es években is meggyűlt a baja a törvénnyel, utoljára 2018-ban volt egy botránya, akkor egy verekedésbe keveredett Moszkvában. A kellemetlen botrányok ellenére is színészként keresi a kenyerét a mai napig, ez az egyik legnagyobb szenvedélye. 2022-ben jelent meg a Menace sur Kermadec című tévéfilmje, a hivatalos IMDB-profilját elnézve pedig számos projektje van még készülőben. 

A színész a Le Figarónak mesélte el, hogy egész karrierje során sokszor szembesült azzal, hogy rosszfiúként könyvelték el, amely megnehezítette az életét.

- Mindig is szenvedtem az imázsomtól. Ezt a világot, amelyben élünk, a pletykák és a legendák uralják, amelyeket felfújnak és eltúloznak. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Samy Naceri. 

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nézd meg Anthony Hopkins fiatalkori fényképeit!

Anthony Hopkins nem csupán azért élvezte a közönség szeretetét, mert elképesztően tehetséges, hanem azért is, mert fiatalon nagyon sármos férfi volt, akiért epekedtek, rajongtak a nők. Hideg, kék szemeivel és intelligenciájával teljesen megbabonázta őket.

Cover-kép: Getty Images

Ezt is szeretjük