Imádták a nők a fiatal Anthony Hopkinst: ilyen sármos volt 34 évesen

Anthony Hopkins már kezdő színészként a nők kedvence volt.

anthony-hopkins-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Anthony Hopkins akkor döntötte el, hogy színész lesz, amikor kamasz fiúként találkozott a hozzá hasonlóan walesi származású filmcsillaggal, Richard Burtonnel. A nála 12 évvel idősebb színész nem volt a közeli barátja, de kedvelték egymást. 

Mindössze 17 éves volt, amikor édesapja kirakta otthonról, ekkor csatlakozott egy drámaklubba, ahol rájött, a tehetsége is megvan a pályához. A hatvanas évek elején színészi diplomát szerzett. 

Anthony Hopkins fiatalkori fotókon

A színészlegenda már fiatalon a britek egyik kedvence lett, a hatvanas években nem volt olyan színház, ahol ne ajánlottak volna neki főszerepeket. Az évtized végére filmezni is elkezdett, első komolyabb szerepét Az oroszlán télen című produkcióban kapta, ő volt Oroszlánszívű Richárd. 

Anthony Hopkins 1971-ben, 34 évesen.
Anthony Hopkins 1971-ben, 34 évesen.
Fotó: Evening Standard / Getty Images Hungary

Anthony Hopkins nem csupán azért élvezte a közönség szeretetét, mert elképesztően tehetséges, hanem azért is, mert fiatalon nagyon sármos férfi volt, akiért epekedtek, rajongtak a nők. Hideg, kék szemeivel és intelligenciájával teljesen megbabonázta őket. 

A sztár élete során háromszor nősült, első felesége Petronella Barker volt, akitől 1972-ben vált el. A másodikkal nagyon sokáig élt együtt, Jennifer Lyntonnal 1973-tól 2002-ig kitartottak egymás mellett. Harmadik nejét, a nála 18 évvel fiatalabb, kolumbiai származású Stella Arroyave-t 2003-ban vette el, azóta is boldogok együtt. 

Kimondottan sármos volt fiatalon a színész.
Kimondottan sármos volt fiatalon a színész.
Fotó: Archive Photos / Getty Images Hungary

Anthony Hopkinsnak egyetlen gyermeke született még első feleségétől, Abigail 1968-ban jött a világra. Sajnos a sztár nem remekelt mint édesapa, ebben az alkoholizmusa is közrejátszott. A kilencvenes években megpróbáltak közeledni egymáshoz, a sztár ekkorra nagyjából legyőzte függőségét. Az apa-lánya kapcsolat azonban nem tudott kialakulni köztük, csaknem két évtizede nem beszéltek már. 

Michael Douglas első felesége

Michael Douglas élete során két alkalommal nősült, jelenlegi feleségével, Catherine Zeta-Jonesszal 2000 őszén kötötték össze az életüket, nem sokkal azután, hogy a bíróság hivatalosan is kimondta a színész válását. Mielőtt összesodorta volna az élet a gyönyörű színésznővel, Diandra Luker volt a neje, aki egy gyermekkel, Cameron Douglasszel ajándékozta meg.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/David Livingston

Ezt is szeretjük