Jackie Chan a kungfufilmek sztárja volt: 68 évesen így néz ki a színész

Jackie Chan nagyon jó formában van, mit sem veszített vonzerejéből az ázsiai sztár.

jackie-chan-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jackie Chan nevét szinte mindenki ismeri szerte a világon. Hongkong nagy büszkesége olyan híres alkotásokban szerepelt már, mint a Részeges karatemester, a Rendőrsztori, a Balhé Bronxban és a Csúcsformában-filmek.

Bruce Leehez hasonlóan ő is magas szintű harcművészi képzettséget szerzett, amelyet a nézők imádtak viszontlátni a képernyőkön. A színészkedés mellett ír, rendez, producerkedik, egy időben a kaszkadőrmutatványait saját maga vállalta be, amellyel sokakat teljesen levett a lábukról.

Jackie Chan napjainkban

Filmes karrierje a ’70-es években kezdett kibontakozni, A kobra volt az első sikere, amit 1978-ban mutattak be. Az 1995-ös Balhé Bronxban című filmjének köszönhette, hogy Amerikában is egyre népszerűbb lett, az első kasszasikere az 1998-as Csúcsformában volt. 

Érdekesség, hogy már több mint száz alkotáshoz adta a nevét színészként. 2012-ben Guinness-rekordot állított fel: ő az a színész, aki a legtöbb kaszkadőrmutatványt hajtotta végre. Szakmai sikereinek köszönhetően 2017-ben életműdíjjal jutalmazta az Akadémia, amely hatalmas megtiszteltetés volt számára.

Napjainkban is filmezéssel foglalkozik, a hivatalos IMDB-profilja szerint a Project X-Traction című akciófilmje és a Home Operation alkotás is 2023-ban jelenik meg. Nagyon szorgalmas és maximalista színész, aki mindig igyekszik a legjobb formáját hozni a filmekben. A Crosswalk oldalnak adott interjújában elárulta, hogy régen milyen szerepálmai voltak.

- Fiatalabb koromban mindig arról álmodoztam, hogy szerepeljek a James Bond-filmekben. Szerettem nézni és arról álmodozni, hogy egyszer majd ilyen szerepem lesz. Valójában olyan szeretnék lenni, mint ő. Arról álmodom, hogy megmentsem a világot, az embereket.

1982-ben mondta ki a boldogító igent feleségének, Lin Feng-jiaónak, akivel azóta is harmonikus házasságban élnek együtt. Két gyermek büszke édesapja. Fia, Jaycee 1982-ben látta meg a napvilágot, lánya, Etta 1999-ben született. 

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Jackie Chan az elmúlt évek során.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-kép: Getty Images

Ezt is szeretjük