Tegnap elhunyt az énekes! Az Eurovízión ismerte meg a közönség a hatvanas években
Ronnie Carroll évekig küzdött a rákkal, ami legyőzte a szervezetét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb értesülések szerint 2015. április 13-án elhunyt Ronnie Carroll énekes, aki két alkalommal is képviselte hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A 80 éves férfi régóta küzdött a rákkal, végül egy rövid betegséget követően a szervezete feladta a küzdelmet, adta hírül a BBC.

Ronnie Carroll 1934-ben Belfastban született, az Eurovízión két egymást követő évben képviselte az Egyesült Királyságot: 1962-ben a Ring-A-Ding Girl című dallal, 1963-ban pedig a Say Wonderful Things cíművel - mindkétszer a negyedik helyen végzett.

Később politikusi karrierre nyergelt át, idén független jelöltként szándékozott indulni a Hampstead és Kilburn körzetben a választásokon.

Korábban is próbálkozott már kisebb pártok képviseletében, de végül alulmaradt.

Az Eurovíziós Dalfesztivált 1956 óta rendezik meg, hazánk 1994-től vesz részt a versengésben. A legjobb magyar helyezés eddig a negyedik hely, amelyet 1994-ben Bayer Friderika szerzett meg a Kinek mondjam el vétkeimet című dallal.

Idén Boggie képviseli hazánkat, aki a Wars for Nothing című dalával igyekszik megnyerni a szavazókat a májusi bécsi döntőn.

Hallgasd meg Boggie dalát!

Sokat változtak a versenydalok az évtizedek alatt, Boggie már egy egészen mást stílust képvisel, mint Ronnie Carroll annak idején!

Ezt is szeretjük