Híresek voltak, élőholt roncsokká lettek

Drogok, alkohol, őrület. A hírnév a pokol legmélyebb bugyrába taszította őket. 3 énekesnő, akit felemésztett a siker!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Whitney Houston

A hang – csak így nevezték Whitney Houstont, aki a nyolcvanas évek közepén tűnt fel debütáló albumával, sikerei pedig az egekig röpítették az aranytorkú énekesnőt. A kilencvenes évek végén azonban úgy tűnt, hogy szerencsecsillaga örökre leáldozott, amit sokan akkori férje, Bobby Brown számlájára írtak. Bobby Brownnal 1992-ben kötött házasságot, a zuhanás pedig valamikor az ezredforduló környékén kezdődött el. Voltak baljós előjelek, a többszörös Grammy-díjas énekesnő viselkedése megváltozott, volt, hogy órákat késett az interjúkról, fotózásokról, de az is sokszor előfordult, hogy váratlanul lemondta fellépéseit és talkshow-szerepléseit, egyik koncertjét például tíz perccel a színpadra lépése előtt törölte.


A háttérben a kezdetektől fogva leplezni kívánt drogfüggőséget gyanítottak, amit alátámasztottak a különböző botrányok is. 2000-ben például marihuánát találtak a hawaii reptéren Brown és Houston csomagjában is, a pár azonban azelőtt felszállt a gépre, mielőtt a rendőrség kiérkezett volna a helyszínre. Az is felettébb gyanús volt, hogy az egyik interjúra Whitney késve érkezett, betépett állapotban, alig tudta nyitva tartani a szemét, miközben egy képzeletbeli zongorán klimpírozott.

A Michael Jackson pályafutásának 30. évfordulójára rendezett koncerten megjelenésével aztán feltette a pontot az i-re, olyan sovány volt, hogy a koncert után néhány nappal arról kezdtek az emberek pusmogni, hogy Whitney meghalt túladagolásban.

Whitney természetesen nem halt meg, 2004-ben és 2005-ben is elvonóra ment, és habár a lemezkiadója szerint az énekesnő már tiszta, sokan még mindig úgy gondolják, hogy továbbra is keményen drogozik, hiába vált el időközben Bobby Browntól.

Hetedik stúdióalbumának megjelenési időpontját talán nem véletlen, hogy rendre arrébb tolják, a legutóbbi hírek szerint idén novemberben jelenik meg. Kérdéses, hogy Whitney Houston kimászik-e végleg a gödörből. Reményre ad okot, hogy lassacskán mintha kezdené összeszedni magát a 44 éves sztár.

Lauryn Hill

A Fugees egykori énekesnője, Lauryn Hill sem kerülhette el végzetét, a reflektorfényből és ragyogásból egyik pillanatról a másikra a sötétségbe jutott. Pedig az egykori fiatal lány elképesztően sikeres karriert épített fel néhány év alatt, kiváló hangja és átélt előadásmódja miatt már a Fugees-évek alatt a hip-hop énekesnők egyik legkiválóbbika vált belőle. De szólókarrierje sem mondott csődöt, 1998-as első albuma hatalmas kritikai és közönségsiker lett, az ezredforduló után azonban ő is eltűnt a süllyesztőben. Pedig férje, Rohan Marley - Bob Marley negyedik fia – és öt gyermeke biztosan jobb anyát és feleséget érdemelnének nála.


Habár Lauryn Hill drogfogyasztása nincsen egyértelműen dokumentálva, abban biztosak lehetünk, hogy az elmúlt évtizedben a 8 Grammy-díjas énekesnő nem vetette meg a kábítószerek élvezetét. Erről tanúskodnak azok a beszámolók és szóbeszédek, melyek szerint Lauryn Hill mentálisan és fizikailag is súlyosan leépült. Lauryn Hill keresztényellenes és rasszista kijelentéseivel is jócskán felkavarta egy időben az őt körülvevő állóvizet. Egykori zenésztársai az ő elviselhetetlen viselkedésére írják a Fugees feltámasztására tett kísérletek sikertelenségét, Pras Michael szerint pedig egyenesen megbolondult az énekesnő. Dührohamai és eszelős, kiszámíthatatlan magatartása miatt egykori társa bipoláris zavarra gyanakszik, ugyanarra a pszichés problémára, ami Britney-t is majdnem tönkrevágta.

Amy Winehouse

A 24 éves énekesnőnek fiatal életkora ellenére máris hosszabb a betegséglistája, mint egy egész hadseregnek, melyekről őszintén nyilatkozik is a vele készült interjúkban. Említett már többek között öngyűlöletből fakadó öncsonkítást, depressziót, étkezési zavarokat. 2007 augusztusában kezdődtek a bajok, amikor turnéjának jónéhány állomását le kellett mondani Angliában és Európában, mivel túladagolással kórházba szállították. Amikor a vérét analizálták, kiderült, hogy ecstasy, heroin, ketamin, kokain és alkohol ütötte ki szervezetét. Nem sokkal később Amy-t és férjét vérben ázva, sebekkel borított testtel látták egy állítólagos veszekedés után London utcáin.


Időközben nyilvánosságra hoztak több sokkoló felvételt is, amelyeken cracket szív, vagy teljesen elszállva újszülött kisegereket csókolgat, de botrányaitól ezek nélkül is hónapok óta hangos a bulvársajtó. Amy betépve patáliázik az autópályán a dugóban, Amy elszállva jégkrémet osztogat a háza előtt a hőségben a gyerekeknek. A durva fotókból sem szenvedtünk hiányt: Amy arcát megtámadta az ótvar, Amy testét ismeretlen eredetű sebek csúfítják – ilyen és ehhez hasonló hírek tucatszámra láttak napvilágot.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pár napja azonban a helyzet komolyra fordult, múlt héten ugyanis Amy Winehouse váratlanul elájult, ami miatt kórházba került, ahol az orvosok felállították a diagnózist: tüdőtágulat és rendszertelen szívverés. Amy tüdejének jelenleg csak a 70%-a működik megfelelően, és orvosai szerint, ha nem hagy fel önpusztító életmódjával, a drogok fogyasztásával és a láncdohányzással, először oxigénpalack nélkül lélegezni sem tud majd, másodsorban elveszíti a hangját, legvégül pedig a kínkeserves halál vár rá.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük