Sztárok, totálisan szétcsúszva

Van, aki mindig úgy fest, mint fiatalon. Van, aki csak időnként. És van, aki bele is hal a szépségért folytatott küzdelembe.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos olyan hírességről tudunk, aki már nem egy megdöbbentő átváltozáson esett át, elég csak Britney Spears-t említeni, aki ünnepelt tinisztárból irigyelt dívává vált, majd egészen a pokol fenekéig csúszott, és most éppen azt várjuk, mikor sikerül végre végérvényesen kikászálódnia a paparazziktól nyüzsgő süllyesztőből.

Anna Nicole Smith - az elhízás után végzetes fogyókúra

De itt vannak például az Olsen-ikrek is, akik szinte a nézők szeme előtt cseperedtek bébiből ifjú hölgyekké, csak mintha a mosolyt radírozták volna le időközben beesetté vált arcukról. A most következő három híresség szintén megjárta a poklokat – és egyiküket örökre elragadták démonai.

Egy énekesnő: Janet Jackson

1986-ban még minden rendben volt Jacksonék háza tájékán: a nagytesó, Michael a következő évben dobta piacra a frenetikus sikerű Bad-et, a kicsi hugica pedig éppen a Control című albumával próbálta kontrollja alá vonni a zenevilágot.

Az olyan ütős zenék, mint a címadó dal, vagy éppen a Nasty, nemcsak zeneileg, de bombanő-ügyileg is hihetetlen magaslatokba emelték az akkor húsz éves előadót, amire a hét évvel későbbi fenomenális félpucér kép - a Rolling Stone magazin borítóján - tette fel a koronát. Nem véletlen, hogy a fénykép 2000-ben a Legnépszerűbb címlapfotó címet is elnyerte.

És aki akkor kihagyta volna a formás cickók látványát, annak mindössze négy évet kellett várnia a hírhedt Superbowl-gáláig, amikor is médiatörténelmi pillanatnak lehettek szemtanúi mindazok – és azért voltak pár millióan -, akik a tévéképernyők előtt, netán a stadionbéli óriás kivetítőkön követték az eseményeket.

Jackson kisasszony ugyanis élő, egyenes adásban – na ilyen, neki köszönhetően nincs is többé az USA-ban, azóta néhány másodperces késéssel megy minden közvetítés – villantotta meg frissen piercingelt és talán egy-két mérettel a korábbiaknál is nagyobbnak tűnő mellét, Justin Timberlake hathatós közreműködésével.


Két évvel később viszont – ne felejtsük, már 2006-ot írunk – már Janet Jackson is úgy festett, mint aki túlfejlett játékosként maga is a zöld gyepre lép. Ám alig csámcsogták ki magukat az emberek a túlsúlyos sztáron, ő máris, mintegy varázsütésre, visszaváltozott bombázó önmagává – vajon hogy csinálja?

Egy modell: Anna Nicole Smith

A modell és milliárdosfeleség körüli hercehurcában sokan elfelejtkeznek arról az időről, amikor a szőkeség még valóban szexistennőnek számított a szakmában. Fénykorában kétszer is szerepelt a Playboy címlapján, Claudia Schiffer után ő lett a Guess? Jeans szóvivője, és olyan ikonokhoz hasonlították, mint Marilyn Monroe és Jayne Mansfield.

1991-ben éppen egy sztriptízklubban lépett fel, amikor feltűnt a vén milliárdosnak, J. Howard Marshallnak, és hamarosan viszonyt is kezdeményeztek. Bár a férfi többször megkérte a kezét, a házassághoz először el kellett válnia Smith kisasszonynak – amit természetesen 1993-ban meg is tett, majd a válás kimondása után egy évvel hozzáment az akkor 89 éves olajmágnáshoz.

Az együttélés mindössze 13 hónapig tartott, amikor is az idős férj elhunyt. Igazán ekkor kezdődtek a problémák, hiszen az örökség körül rengeteg vita és per robbant ki, melyek legtöbbje a pénzsóvár özvegyet vette célba.


Ugyanezen évben, 2006-ban derült ki az is, hogy a színészkedéssel kacérkodó exmodell gyermeket vár, és a potenciális apa szerepére egyszerre többen is jelentkeztek titkos szeretői közül: a hölgy ügyvédje, valamint Gábor Zsa Zsa férje, és még egy volt barát, Larry Birkhead is – aki a DNS-teszt alapján a valódi apának bizonyult. Ráadásul egy tragédia is beárnyékolta a hirtelen pénzessé vált híresség életét, hiszen előző házasságából származó 20 éves fia végzetes gyógyszerkombinálás következtében hunyt el.

A támadásoktól és veszteségektől megtört és elhízott sztár teljesen a gyógyszerek és fogyókúrás csodapirulák rabjává vált, melyek végül, alig negyven éves korában, a halálát is okozták – a boncolás során 11 különféle szert találtak a szervezetében, melyek közül a legtöbbet nem is neki írták fel.

Egy színésznő: Tara Reid

A 32 éves színésznő első emlékezetes, bár rövidke alakítását a Nagy Lebowski című kultikus moziban nyújtotta, de számos más filmben is – Dr. T. és a nők, Amerikai pite – felbukkant már, nevesebb kollégái társaságában. Ám a filmek mellett sokkal fontosabb volt életében a féktelen bulizás és a mértéktelen ivászat, melyeknek köszönhetően a ’90-es évek végén többet szerepelt a bulvárlapok hasábjain, mint a mozikban. Hódításai között színészek és sportolók egyaránt szerepeltek, de állítólag forró kalandba keveredett egy mosdóban a néhai Heath Ledgerrel is.

Ami pedig a külsejét illeti, egyszer túl soványnak titulálták, egyszer meg ducinak, Puff Daddy születésnapi partiján pedig egy szerencsétlen mozdulat következtében kiszabadult bal melle a ruhájából, minekutána rögtön elindultak a spekulációk, hogy mitől is nőttek meg a cickói – 2005-ben aztán ő maga is elismerte, hogy alávetette magát szépészeti műtétnek, sőt, bevallotta - ha már lúd, legyen kövér alapon -, hogy zsírleszíváson is átesett.


A tavalyi év legkínosabb epizódját pedig nyilvánvalóan az jelentette számára, amikor szilveszterkor a chicagói Mariott hotelben rábízták a visszaszámlálás bonyolult műveletét, vagyis az éjfél előtti utolsó percet kellett volna 60-tól 1-ig, az újév kezdetéig egyesével számolnia.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Igen ám, de a hölgyikének nyilvánvaló gondjai akadtak a hátramenetben való számolással, hiszen az 57-et egyszerűen kihagyta, 20-ról pedig 10-re ugrott a nagy izgalomban, persze a jelenlévők legnagyobb derültségére.

OLVASD EL EZT IS!

  • janet jackson
  • renée zellweger

Piszkafákból csúnyán elhízott sztárok

Ezt is szeretjük