Ez a szőke nő volt Roger Moore felesége: Kristinával 15 évig voltak házasok

Roger Moore a negyedik feleségét tartotta a lelki társának.

Roger Moore felesége
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Roger Moore 2017 májusában hunyt el, a 89 éves James Bond-sztárt az egész világ siratta akkor, ám a legnagyobb fájdalmat felesége, Kristina Tholstrup élte át, aki mindvégig kitartott a rákkal küzdő színész mellett.

Roger Moore felesége, Kristina

Roger Moore életében négy alkalommal nősült: Doorn van Steyn színésznőt 1946-ban vette el, de 1953-ban elváltak, ugyanebben az évben oltár elé vezette Dorothy Squires énekesnőt, őt végül 1961-ben hagyta el, ezután Luisa Mattioli színésznőbe szeretett bele, akinek végül 1969-ben lett a férje. Harmadik neje három gyermekkel ajándékozta meg: Deborah 1963-ban, Geoffrey 1966-ban, Christian 1973-ban született.

Luisa Mattioli jó barátságot ápolt a svéd származású dán társasági előkelőséggel, Kristina Tholstruppal, így ő mutatta be a nőt férjének, Roger Moore-nak. A színésznél 1993-ban prosztatarákot diagnosztizáltak, aminek hatására átértékelte az egész életét, rájött, már kiszeretett a feleségéből.

- Hirtelen rengeteg időm volt gondolkodni az életemen és azon, hogy milyen közel voltam annak elvesztéséhez. Szégyellve vallom be, hogy az életem teljes megváltoztatásán gondolkodtam - idézte szavait a Daily Express.

A közelükben lakó Tholstrup ebben az időszakban mellrákkal küzdött, ezért jobbulást kívánt a színésznek. Moore-nak annyira tetszett ez a gesztus, hogy állandóan Kristinán kezdett járni az agya, a rákkal való közös küzdelmük pedig közelebb hozta őket, egymásba szerettek, ezért a színész úgy döntött, elhagyja feleségét, ezt élete legnehezebb pillanatának tartotta, hiszen nem akarta, hogy a gyerekeik sérüljenek. Luisa Mattiolinak érthetően nem tetszett a döntése, úgy érezte, legjobb barátnője és férje is elárulták őt. Végül 2000-ben mondták ki a válásukat, két évvel később pedig elvette Kristinát.

Kristinában megtaláltam a lelki társamat, és nem bírtam tovább távol lenni tőle. Tudtam, hogy ez a csodálatos nő újra életet lehel belém, és életem legboldogabb éveit hozza el nekem - fogalmazta róla.

Nyugodt és békés volt a házasságuk, a nő mindenben támogatta, amiben csak tudta. Végül 15 évnyi házasélet jutott nekik.

Képes összeállításunkban megnézheted Roger Moore és Kristina Tholstrup közös képeit.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük