Renée Zellweger már híres volt, mégis civil munkát végzett: senki sem jött rá, ki is valójában

Jó pár hónapig dolgozott a könyvkiadónál, de kollégáinak fogalma sem volt arról, hogy ki ő.

renée-zellweger-oscar
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hollywoodban megszokott, hogy a színészek nagyon komolyan veszik a filmezést, sokan teljesen átszellemülnek egy-egy szerep kedvéért. Van, aki a külsejét változtatja meg, mások szakértők segítségét kérik, vagy elsajátítják karakterük jártasságait, hogy minél hitelesebben tudják visszaadni azt a mozivásznon.

Renée Zellweger még ennél is tovább ment, hogy meggyőzően tudja visszaadni a nézőknek a londoni kiadónál tevékenykedő Bridget Jonest. Ő maga is titkárnőnek állt, hogy megtapasztalja, milyen teendőkkel jár a munka, valamint hogy gyakorolja az angol akcentust.

Renée Zellweger álnéven dolgozott

Az állásra álnéven jelentkezett, egyedül közvetlen főnöke és a cég tulajdonosa tudta, hogy valójában kicsoda. A többi kollégának álnevén, Bridget Cavendishként mutatkozott be, és úgy tudták, ő a tulaj húga. 

renée zellweger
Fotó: Getty Images Hungary

Januárban állt be dolgozni, a forgatást pedig húsvétkor kezdték el, így jó pár hónapig ténykedett a vállalatnál. Eleinte csak kávét főzött és iratokat fénymásolt, hiszen semmilyen tapasztalata nem volt könyvkiadás terén. Végül adminisztrációs feladatokat is elláthatott, és még abba is belekóstolt, hogyan kell szabványra vágni egy folyóiratot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ideiglenes felettese, Camilla Elworthy később elmesélte, milyen volt egy irodában dolgozni a világsztárral. A The Guardian interjújában elárulta, a színésznő egyáltalán nem olyan volt, mint képzelte. Visszafogottan öltözködött, és egy percig sem éreztette senkivel, hogy különb lenne.

bridget jones
Fotó: Getty Images Hungary

Arra is visszaemlékezett, hogy párszor elkapott olyan megjegyzéseket az ott dolgozóktól, hogy új kolléganőjük megszólalásig hasonlít a Jerry Maguire egyik szereplőjére, ő ilyenkor csak sejtelmesen mosolygott. Miután véget ért a munka, Zellweger végtelenül hálás volt neki, még köszönőlapot és ajándékot is küldött, sőt egy napra meghívta, hogy találkozzon a stábbal, még Colin Firthnek is bemutatta személyesen.

Sztárok, akik átalakultak egy szerep kedvéért

Manapság nagyon népszerűek lettek Hollywoodban az olyan filmek, amelyek a filmtörténet vagy a zeneipar egy-egy ikonikus alakjának életét tárják a nézők elé. Képes összeállításunkban megmutatjuk, melyek azok a sztárok, akik szinte eggyé váltak az általuk megformált karakterrel.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük