A 81 éves Raquel Welch volt a 70-es évek szexszimbóluma: a színésznőről 2 év után készült friss fotó

Raquel Welch a '60-as és '70-es években szerepelt rengeteg filmben.

raquel-welch-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Raquel Welch volt a '60-as és '70-es évek egyik legnépszerűbb szexszimbóluma, kislány volt, amikor táncolni kezdett, majd tinédzserként szépségversenyeken indult. Vonzotta a színészet, a főiskolán is azt tanulta.

Első főszerepét az 1966-os Fantasztikus utazásban kapta meg, ezután olyan alkotásokban játszott, mint az Egymillió évvel ezelőtt, A bandita, a Tündéri nők vagy A három testőr - A királynő nyaklánca. Utóbbi alkotásban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat nyert 1975-ben. Érdekesség, hogy 1972-ben Magyarországon forgatta Richard Burtonnel a Kékszakáll című filmet. Idővel más dolgokban is kipróbálta magát, a '80-as években fitneszvideókat adott ki, emellett üzletasszonyként tevékenykedett, ékszereket, parókákat és testápolókat árult a neve alatt, illetve Las Vegasban is fellépett.

Raquel Welch így néz ki napjainkban

Szeptember 5-én ünnepelhette meg 81. születésnapját, az egykori szexszimbólum évek óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt, utoljára 2019-ben, a Good Morning America című reggeli műsorban adott interjút. Ebben a hónapban egy lesifotós sikeresen megörökítette a színésznőt, éppen Beverly Hillsben örökítették meg az utcán, írta meg a Page Six.

Utoljára 2017-ben állt a képernyő elé színésznőként, akkor a Date My Dad című sorozatban szerepelt. 2019-ben így nyilatkozott az életéről a Sunday Postnak.

- Vigyázok magamra, nem vagyok nyűgös, és nem teszek nagy erőfeszítéseket, hogy megpróbáljam megőrizni azt, amim van. (...) Nagyon megválogatom, hogy milyen munkát vállalok el, de közel sem tartok ott, hogy vége mindennek. Amíg az emberek továbbra is érdeklődnek irántam, addig folytatom a munkát. Mégis mi mást csinálhatnék? Egész életemben elfoglalt voltam, nem tudok leállni - fogalmazta akkor.

Ez az interjú még a koronavírus-világjárvány kirobbanása előtt jelent meg, a pandémia az egész világot megrázta, mindenkinek hatással volt az életére, valószínűleg pont emiatt alakult úgy, hogy két évig nem hallhattunk róla.

2019-ben a Good Morning Americában vendégeskedett.
2019-ben a Good Morning Americában vendégeskedett.
Fotó: Steve Fenn / Getty Images Hungary

Mindig arra vágyott, hogy szerepeljen, még gyerekkorában arról álmodozott, hogy balerina lesz.

- Balettiskolába kerültem hétévesen, 17 éves koromig keményen dolgoztam az álmaimért, persze ahogy megnőttem, és átalakult a testem, az oktatóm azt közölte velem, hogy nem vagyok balerinának való. Teljesen összetörtem ettől - emlékezett vissza

Ezután jöttek a szépségversenyek az életében, majd ezután döntött a színészet mellett. Fiatalon házasodott meg, James Welch volt a férje, majd a helyi tévé időjósa lett. Közben családot alapítottak, két gyerekük lett, de végül elváltak. Ezután feladta a színészi tanulmányait, és Dallasban kezdett új életet, ahol modell- és pincérnő volt. Nem jött be neki ott az élet, Los Angelesbe költözött, ahol végül sikeresen befutott.

Egész életében négyszer ment férjhez, de mindegyik házassága kudarcba fulladt, fia, Damon már 61 éves, lánya, Tahnee 59 esztendős. 

Gabriela Sabatini bikiniben

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen remek formában van Gabriela Sabatini.

Ezt is szeretjük