Politikusok legdurvább szexbotrányai
Akik a hatalom birtokában nem bírtak magukkal: orális szex a Fehér Házban, dominával bukó miniszter, meleg szenátor!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Férfivécében bukott le a szenátor

A politikus-szexbotrányok hosszú sorába tavaly valódi gyöngyszem került: az ultrakonzervatív republikánus idahói szenátor, Larry Craig megdöbbentő módon a Minneapolis/St. Paul-i repülőtéren bukott le a férfivécében, ugyanúgy, mint George Michael: egy rendőrtisztnek tett félreérthetetlen ajánlatot.

A tiltakozó szenátort az álruhás rendőr végül bilincsben vitte el. A letartóztatás egyből a reflektorfénybe helyezte a szenátort és korábbi ügyeit: esetleges homoszexualitásáról már a ’70-es években megjelentek találgatások, egy cikk szerint pedig a washingtoni főpályaudvaron egyszer orálisan elégítette ki egy partnere.

- Nem hajtok férfiakra, és legkevésbé sem vagyok homokos! – válaszolt a vádakra Craig.

A sajtóhisztéria végül meghátrálásra kényszerítette: bűnösnek vallotta magát „helytelen viselkedésben”, és hivatali mandátuma lejártával nem fog újra indulni pozíciójáért.

Az erőszakoskodó államfő

A botrányokból persze nem csak Amerika és Anglia részesülhet: Móse Kacav volt izraeli államfőt például nemi erőszakkal, zaklatással és szeméremsértéssel vádolták meg.

A botrányt maga Kacav hozta saját fejére: arról panaszkodott egy kollégájának, hogy egy nő zsarolja. A vizsgálat kiderítette, hogy a politikus megerőszakolta az asszonyt. Később egy másik nő is kipakolt, akit állítása szerint zaklatott az izraeli elnök. Végül több mint tízen álltak elő hasonló vádakkal.

Kacav lakását a rendőrség forgatta fel, és kutatta át bizonyítékokért. A bíróság előtt hét nő vallott ellene. A vád 2007-re készült fel, és indította meg ellene a pert.

Az elnök a törvények szerint jogilag nem felelősségre vonható, ezért Kacav lemondásra kényszerült államfői tisztségéről. Végül vádalkut kötött a mocskos ügyben: hatalmas kártérítést fizet, felfüggesztett büntetést kapott, de így elkerülhette a rá váró 16 évnyi börtönt. Az alku ténye hatalmas felháborodást váltott ki az országban.

Furulyázás a Fehér Házban

Minden idők legnagyobb publicitást kiváltó szexbotránya természetesen a Fehér Házban zajlott le: az egykori gyakornok, Monica Lewinsky még 1995-ben kezdett kapcsolatba Bill Clinton elnökkel.

Az affér egészen 1998-ig titokban maradt, mikor a Drudge Report weboldal kipattantotta a botrányt. Egy héttel később már az összes amerikai lap címoldalon hozta a sztorit, Clintonnak meg ki kellett állnia a közvélemény elé:
- Nem volt szexuális kapcsolatom azzal a nővel – mondta.

Nem volt bölcs dolog. Lewinsky egy ondóval szennyezett ruhát juttatott el a vizsgálóbizottságnak, amely a laborba küldte azt. A DNS-vizsgálatok egyértelműen kimutatták volna Clinton spermáját, így aztán az elnök beismerte a kapcsolat tényét. Az ügy miatt vádemelési eljárást indítottak ellene, amely potenciálisan tönkretehette volna elnökségét, de 55-45 arányban ártatlannak találták a hamis eskü vádjában.

Elsöpri a kormányt a botrány

A legpusztítóbb következményekkel járó szexbotrány a ’60-as években tört ki Nagy-Britanniában: a hadügyminiszter John Profumo röpke kapcsolatot folytatott Christine Keelerrel, az ismert call-girllel. A konzervatív közvélemény felhördülését már ez is kiváltotta, de az igazi bomba akkor robbant, mikor kiderült, hogy a szado-mazo szexben utazó Keeler ügyfelei közé tartozott Jevgenyij Ivanov, a londoni szovjet katonai attasé és egyben kémfőnök is.

Profumo ostoba módon azzal állt elő az alsóházban, hogy semmi helytelent nem tett, és nem folytatott kapcsolatot Keelerrel. Később be kellett nyilvánosan ismernie, hogy hazudott.

Miniszter és kém szeretője volt: Christine Keeler

A kibontakozó totális hisztéria előbb Profumót söpörte el, majd hónapokkal később a megrendült egészségű miniszterelnök, Harold Macmillan is felállt, kormányával együtt.

A volt hadügyminiszter egy alapítványnál dolgozott tovább, vécétisztítóként. Később adománygyűjtőként folytatta. Soha nem beszélt az ügyről. Később rehabilitálták, és ha ritkán is, de megjelenhetett politikai eseményeken. A call-girl Keeler hamis tanúzásért börtönbe került kilenc hónapra.

Ivanovot hazarendelték, felesége elhagyta, és az attasé az ivásba menekült. 1993-ban, majdnem három évtized múlva Moszkvában ismét találkozhatott Keelerrel. A Profumo-ügy gyakorlatilag minden szereplő életét és karrierjét tönkretette, és elsöpört egy kormányt – ennél nagyobb szexbotrány nehezen pattanhat ki!

Ezt is szeretjük