Plácido Domingo és felesége: Marta 59 éve kitart mellette jóban-rosszban
Az operaénekes 1962 augusztusában vezette oltár elé Martát.

plácido-domingo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Plácido Domingo az opera műfajának egyik leghíresebb képviselője. Pályája az ’50-es évek végén kezdődött, amely során annyi kitüntetéssel díjazták színpadi teljesítményét, hogy azt még felsorolni is nehéz. Nemcsak énekesi karrierje alakult álomszerűen, a szerelemben is a szerencse kegyeltjének mondhatja magát.

Plácido Domingo és felesége, Marta

A spanyol tenor kétszer állt az oltár elé. Mindössze 16 éves volt, amikor először kimondta az igent, ám ez a kapcsolat három év után tönkrement. Ámor nyila kisvártatva újra eltalálta, méghozzá zenei tanulmányainak köszönhetően. Második feleségét Mexikóváros Nemzeti Konzervatóriumában ismerte meg 1960-ban.

Martával mindketten az intézmény tanulói voltak, ám míg ő a világot jelentő deszkákon kamatoztatta az ott megszerzett tudását, az asszonyból elismert operarendező lett. Immár 59 éve, 1962 augusztusában álltak oltár elé, azonban nincs pontos receptjük a hosszú házassághoz. Amikor 2009-ben az RTL Klub Reflektor című műsorában erről faggatták őket, elárulták, szerintük az a lényeg, hogy a két fél mindenben támogassa egymást.

- Nem arról szól, hogy a sikeres férfi mögött ott áll az erős nő. Inkább arról, hogy megosszuk egymással azt, amit mindketten szeretünk - ecsetelte Marta.

Képes összeállításunkban mutatjuk Plácido Domingo feleségét, aki több mint fél évszázada kitart az operaénekes mellett.

Ezt is szeretjük