Ő volt Pierce Brosnan első felesége - Tragikusan vesztette el a bájos Cassandrát
Pierce Brosnan első felesége 1991-ben hunyt el.

pierce-brosnan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pierce Brosnan már 2001 óta él boldog házasságban Keely Shaye Smith-szel, ám a sztárnak volt egy első felesége is, Cassandra Harris, aki sajnos 1991-ben elhunyt.

Pierce Brosnan és Cassandra 11 évig voltak házasok

A sármos sztár a '70-es évek végén találkozott az ausztrál szépséggel, végül 1980 decemberében kötötték össze az életüket. Cassandra férjéhez hasonlóan színészkedett, ő volt például az 1981-es Szigorúan bizalmas című film Bond-lánya, persze akkor még James Bond szerepében nem Pierce Brosnan, hanem Roger Moore jeleskedett. A színésznőnek két gyermeke született még az első házasságából, Charlotte-ot és Christophert Brosnan sajátjaiként szerette, 1986-ban még a nevére is vette őket. A sztárpárnak egy közös fia is született, Sean 1983-ban látta meg a napvilágot.

pierce brosnan első felesége yvonne hemsey getty
Fotó: Yvonne Hemsey / Getty Images Hungary

Szépen éltek együtt, Cassandra rendszeresen bátorította a férjét azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepekre mondjon igent. Idilli életük 1987-ben azonban megváltozott, ugyanis akkor diagnosztizálták Cassandránál a petefészekrák agresszív típusát.

- Az első naptól kezdve harcoltunk. Ez nem csak egy elváltozás vagy egy apró tumor volt, ez a dolog Cassie létezését törte meg, de a feleségem hihetetlen bátorsággal és kecsességgel a saját kezébe vette a sorsát - nyilatkozta a színész korábban a People magazinnak.

Cassandrát négy éven át kezelték, nyolc alkalommal műtötték meg, emellett másfél évig kapta a kemoterápiát. Végül 1991. december 28-án örökre lehunyta a szemeit. Pierce Brosnan így emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor felesége rájött, hogy nem tud meggyógyulni.

- A zavarodottság és a düh tehetetlen állapotában találtam magam. Cassie azzal nyugtatott engem, hogy az élet megy tovább, és ne aggódjak - emlékezett vissza a sztár, aki hozzátette, a felesége nem szerette volna, ha már csak gépek tartanák őt életben.

Pierce Brosnan 38 esztendősen özvegyült meg, ezután évekig gyászolta kedvesét, később, 1994-ben beleszeretett Keely Shaye Smith újságíróba, akivel 2000-ben össze is házasodtak.

Ezt is szeretjük