18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Az 56 éves modell meztelen testét csak egy áttetsző body takarta: Paulina Porizkova nem hagyta, hogy retusálják a képét
Paulina Porizkova a cseh Vogue magazin borítóján mutatta meg magát.

paulina-porizkova-cover

A ’80-as évek népszerű manökenje, Paulina Porizkova az utóbbi időben az önelfogadás nagykövete lett az Instagramon. Oldalán az élet élvezetére buzdítja a követőit, mottója szerint a kor csak egy szám, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében.

Ennek jegyében esze ágában sincs eltüntetni magáról az idő múlásának jegyeit: nem festeti be ősz tincseit, és imádja a ráncait. 

Az 56 éves Paulina Porizkova meztelen Vogue-címlapja

Népes követőtábora őszinte posztjait mindig lájkesővel jutalmazza, mint ahogy legutóbbi címlapfotójáért is megőrültek: az 56 éves modellt elég merész módon fotózták a cseh Vogue borítójára.

A címlapon mindössze egy teljesen áttetsző anyagú body takarta a testét, illetve a magazin fotósorozata tartalmaz olyan felvételeket is, amelyeken csak egy bugyit visel, kebleit pedig a kezével takarja el. Ahogy azt általában tenni szokta, ezekhez a képekhez is hosszú szöveget írt, amelyben elárulta, hogyan győzte le a bizonytalanságát.

„Az egész modellkarrierem során szégyelltem a lábaimat, természetesen többen rámutattak a tényre, hogy valóban nem tökéletesek. A felsőtestemhez képest tényleg nem elég hosszúak, és nem olyan vékonyak, mint amiket megszoktunk a kifutón. Hát ez történik az emberrel, ha modellkedésre adja a fejét, önkéntelenül is összehasonlítja a testét másokkal. Hiszen ez természetes, a megélhetésed függ a kinézetedtől. Nekem 56 évembe telt, hogy elfogadjam a lábaimat. Aztán megláttam ezt a fotót a magazinban, és azt gondoltam: mi a fene bajom volt velük eddig? Semmi baj nincs velük!” - írta a posztjában.

Arról is beszélt, hogy a Vogue cseh kiadása különösen közel áll a szívéhez, hiszen élete első címlapfotója is a magazinhoz kapcsolódik. Illetve elárulta, imádta, hogy a képeken jól kivehetőek a bőrhibái és ráncai. Bár a legtöbben mindezek után elhalmozták bókjaikkal, akadtak szkeptikus kommentelők is.

- Ahogy közzétették a fotókat, a Twitteren beindult a kommentháború: „könnyű úgy jól kinézni, hogy az ember alakját tökéletesre retusálják”. Én meg egyből védekeztem, hogy nem, semmilyen utómunka nem történt, hiszen nem engedtem. A gyönyörű képek mindegyike Mary Tomonova fotós tehetségét példázza. Persze, biztosan lőhetett volna rólam előnytelenebb felvételeket is, de azokra ki kíváncsi egy divatlap címoldalán? - ecsetelte a Page Sixnek.

Az egykori szupermodell egyébként több interjúban is mesélt arról, mivel tartja karban a testét. Nagyon odafigyel az egészséges táplálkozásra és a rendszeres sportolásra. A kedvenc mozgásformája nem más, mint a pilates. 

A '80-as évek szupermodelljei akkor és most

Képes összeállításunkban olyan manökeneket mutatunk, akik betöltötték az ötvenet, és éppúgy ragyognak, mint karrierjük csúcsán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük