Öngyilkos szépségkirálynők
Gyönyörű nők, tragikus történetek, szomorú sorsok! Halálugrás, kötél, gyógyszerek - mit ér a szépség, ha tragédia kíséri?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Molnár Csilla Andrea

A fonyódi lány történetét alighanem mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát a róla szóló dalnak köszönhetően. A 16 éves gimnazista lányt egy osztálytársnője hívta, hogy jelentkezzenek az ötven éve először megrendezett magyar szépségversenyre. Az osztálytársnő a második rostán kihullott, de Csilla három selejtező után a döntőbe jutott.

 
 

A tinilány nagy napja aztán az 1985. október 5-én rendezett döntőn jött el: a Kongresszusi Központban 24 vetélytársát maga mögé utasítva nyerte el a Magyarország Szépe címet, és ezzel a lehetőséget is az európai megmérettetésre.

A Miss Európa versenyen végül – kínos és vitatható közjátékok után – harmadik lett, ráadásul azt a megaláztatást is el kellett viselnie, hogy az ő magával vitt koronájával ékszerezték fel a győztest. A körülötte zajló felhajtást egyre nehezebben viselő lány egy, már meg nem jelent interjújában a következőket nyilatkozta az Ifjúsági Magazinnak:

- Véget ért a gyerekkorom. Váratlanul jött ez az egész. Nem is tudom igazán megemészteni azóta se. Akárhová megyek, akármit csinálok, én már nem Molnár Csilla vagyok, hanem A Szépségkirálynő. Elvárják tőlem, hogy minden percben azt a formát nyújtsam, olyan szép és üde legyek, mint akkor ott, a kifutón. Nem megy. Idegileg, lelkileg teljesen kikészültem.

Néhány héttel később már halott volt: édesapja gyógyszereit szedte be, családi házukban. A 26 szem Lidocain végzett vele. 17 éves volt.

Carolyn Pick

A legbizarrabb sztori és élettörténet az angol Carolyn Pické, egy kőművesmester lányáé. A barna szépség mindig is a szórakoztatóipar csillogásáról álmodott, és 1986-ban, 22 évesen Durham szépévé választották, így részt vehetett a Miss England versenyen.

A remek kezdést nem követte hasonlóan remek folytatás, így Pick felhagyva a modellkedéssel szürke irodai munkákat vállalt. Egy évtizeddel később bukkant fel ismét a neve, mikor zaklatni kezdett egy volt válogatott angol focistát, majd zsarolni is próbálta. Bíróság elé állították, elítélték, és személyiségzavarai miatt pszichiátriai kezelést javasoltak. Ez már sok volt a szépségkirálynőnek: 36 évesen felakasztotta magát a kórházban, ahol kezelték.

Nafisa Joseph

Az indiai lány Bangalore-ban született, abban a városban, amely sorozatban adta a szépségkirálynőket az országnak. Már 12 évesen modellkedni kezdett, 1997-ben, 19 évesen pedig jelentkezett legfiatalabb résztvevőként a Miss India versenyre, amit meg is nyert. A Miss World versenyen elődöntőbe jutott.

Két évvel később az indiai Music TV műsorvezetőket keresett, és Nafisa zsűritag volt. Kamerák előtti magabiztossága annyira megtetszett a csatorna főnökeinek, hogy őt kérték fel VJ-nek, és öt évig nagy sikerrel ment saját műsora. Színésznőként ünnepelték, saját magazinja volt, állatvédő aktivistaként is hírnevet szerzett.

 

2004-ben az üzletember Gautarn Khandujával házasodott volna össze néhány héten belül, de rájött, hogy vőlegénye házasember. Az esküvőt lefújták, otthon pedig egy családi veszekedés után Nafisa visszavonult a szobájába. Többé nem látták élve. Mikor kinyitották az ajtót, már csak holttestét találták meg, felakasztotta magát.

Maria Theresa Carlson

Társnőivel ellentétben a Fülöp-szigeteki szépségkirálynő nem egészen fiatalon vetett véget az életének, de története ettől még nem kevésbé tragikus. A filippínó szépség San Franciscóban született, de szüleivel együtt hamarosan hazatért az ázsiai országba. Bevallása szerint mindig is szépségkirálynő akart lenni, és ez sikerült is: 1979-ben nyerte el az ország szépének járó címet.

Az éles eszű és gyönyörű lányt felfedezték a filmesek: egy rendkívül sikeres szappanopera sztárja lett. 1982-ben egy kosármeccsen ismerkedett meg a nála 13 évvel idősebb politikussal, Rodolfo Castro Fariñasszal. A hírhedt playboy nem sokkal később elvette, és később szívesen szerepeltette asszonyát kampányaiban.

A házasság azonban hamar megromlott: az erőszakos Fariñas rendszeresen verte a szépségkirálynőt, aki emiatt többször is véget akart vetni a házasságnak. Férje többször megkínozta, egy alkalommal szájába dugott pisztollyal fenyegette.

A brutális férjének hat gyermeket szülő Carlson végül szó szerint kiugrott a szörnyű házasságból: 2001-ben egy felhőkarcoló 23. emeletéről vetette a mélybe magát. 48 éves volt.

Ezt is szeretjük