A Rómeó és Júlia szépsége 70 éves lett: Olivia Hussey ma így néz ki
Olivia Hussey ma ünnepli 70. születésnapját.

rómeó-és-júlia-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Rómeó és Júlia 1968-as filmváltozata óriási siker lett, ráadásul a benne szereplő színészek is sokak szívébe belopták magukat. A női főszerepet alakító Olivia Hussey csupán 17 éves volt a film megjelenésekor. Csupán 15 éves volt, amikor kiválasztották a szerepre, amire elég sokan áhítoztak, összesen ötszáz lány jelentkezett, hogy ő legyen a film Júliája.

Hussey alakítása annyira lenyűgözte az embereket, hogy még Golden Globe-díjjal is jutalmazták 1969-ben. Hihetetlen, hogy repül az idő, ugyanis a tinédzserként befutott színésznő ma ünnepli a 70. születésnapját.

Olivia Hussey ma 70 éves

Hosszú évtizedekig aktívan színészkedett, utolsó alkotása 2015-ben jelent meg Social Suicide címmel, amit hazánkban végül nem mutattak be. A legjelentősebb filmjei között nemcsak a Rómeó és Júlia, hanem a Halál a Níluson, a Fekete karácsony és A Kék Hold völgye is szerepel. Bár ma már nem dolgozik annyit, mint karrierje csúcsán, IMDB adatlapján szerepel egy új produkció 1066 címmel, de egyelőre nincs bemutató dátuma.

Emellett az Instagramjára is aktívan posztol olyan fontos ügyekről, amelyek mellett kiáll, nem jellemző rá, hogy szelfiket posztolgat magáról. Szeret nosztalgiázni, főleg a Rómeó és Júliából, hiszen sokan azzal a filmmel azonosítják. Napjainkban így fest, ahogy az alábbi fotón is látszik, sötét, hosszú hajjal mutatkozik a mai napig.

GettyImages-1008641716
Fotó: Brandon Williams / Getty Images Hungary

Érdekesség, hogy kislány korában megfordult benne, hogy apáca lesz belőle, erről a Guardiannek mesélt 2018-ban.

- Egy törölközővel a fejemen sétáltam a házban fel-alá, és apácának képzeltem magam. Nem voltam biztos benne, hogy tényleg apáca akarnék lenni, viszont szerettem úgy csinálni, mintha tényleg az lennék. Ekkor ugrott be, ha színésznő lennék, akkor végül is eljátszhatom egy apáca szerepét, és mindezt úgy, hogy ugyanúgy önmagam maradok - mesélte.

Szerette Júlia szerepét, egyetlen dolgot nem kedvelt abban a filmben, a körülötte lévő PR-felhajtást, rengeteg interjút kellett akkoriban adnia, és mindenhol ő szerepelt a Rómeót játszó Leonard Whitinggal.

Ami a magánéletét illeti, több alkalommal volt házas: 1971-ben ment hozzá Dean Paul Martin színészhez, 1973-ban megszületett a fiuk, Alexander, végül 1978-ban elváltak. 1980-ban egy japán énekes, Akira Fuse felesége lett, neki is szült egy fiút, Max 1983-ban látta meg a napvilágot, ez a házassága is kudarcba fulladt, 1989-ben véget ért a kapcsolatuk. 1991-ben újra oltár elé állt, David Glen Eisley rockzenész vette el, lányuk, India 1993-ban született meg.

Az állatok jogáért rendszeresen kiáll, szerinte egy kutyus végtelen mennyiségű önzetlen szeretetet ad az embernek. Úgy gondolja, az emberiség sokat tanulhatna ezektől az élőlényektől, illetve ha mindenki úgy szeretné embertársait, ahogy a kutyák imádnak bennünket, sokkal szebb világban élnénk.

Így fest Isaura, a rabszolgalány

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan néz ki napjainkban Lucélia Santos.

Ezt is szeretjük