Djokovics és felesége is koronavírusos lett - Tenisztornáján sok lett a fertőzött

A világelső teniszező jótékonysági bajnokságát elsöpörte a koronavírus.

novak-djokovics
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Június elején fellélegezhetett a világ, miután csökkenni látszott a COVID-19-es megbetegedések száma. Bár a szakértők még óvatosságra intenek, szép lassan elkezdett visszatérni minden a régi kerékvágásba.

Novak Djokovics, a szerb teniszcsillag is úgy gondolta, eljött az ideje véget vetni a kényszerpihenőnek, jótékonysági tenisztornát szervezett, hogy támogassa a rászorulókat, és újraegyesítse a régió szurkolóit.

Novak Djokovics koronavírusos lett

Az Adria Tour állomásain Belgrádban és Zadarban élvonalbeli teniszezők mérkőztek meg. Azonban annak ellenére, hogy maximálisan betartották az egészségügyi protokollt, a bajnokságot még a döntő előtt le kellett fújni, ugyanis felütötte a fejét a koronavírus. 

djokonovics jelena
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

Nemcsak a világklasszis sportoló kapta el a kórt, de felesége, Jelena és az indulók közül is jó páran betegek lettek. A bolgár versenyző, Grigor Dimitrov, a szerb Viktor Troicki és a horvát Borna Coric tesztje is pozitív lett. Illetve ketten edzőik közül is megfertőződtek.

A horvát sajtó bírálja a teniszező könnyelműségét, sokan aggódnak amiatt, hogy a torna helyszíne új gócponttá alakult, és a megfertőzöttek továbbterjesztik a vírust.

A 33 éves sportoló az Instagram-oldalán tette közzé hivatalos bocsánatkérését, melyben beszámolt saját és családja állapotáról, valamint biztosította rajongóit, hogy pusztán jó szándék vezérelte, amikor megálmodta az eseményt.

„Jelena és én azonnal tesztet csináltattunk, miután visszatértünk Belgrádba, ezeknek pozitív lett az eredménye. A gyereké negatív lett. A következő 14 napban karanténba vonulunk, majd öt nap múlva megismételjük a tesztet” - írta az oldalán.

„Borzasztóan sajnálom, hogy a tornánk bajt okozott. A szervezőkkel azt hittük, már elég jó állapotban van a régió egészségügyileg. Tévedtünk. Az időpont túl korai volt. Ki sem tudom fejezni, mennyire bánt, hogy sokan megfertőződtek. Imádkozom a teljes gyógyulásukért.”

Így néz ki most Steffi Graf

Szinte nincs olyan a tenisz szerelmesei között, aki ne hallott volna a legendás Steffi Grafról. A mai napig nem sikerült rajta kívül egy sportolónak sem, hogy ugyanabban az évben megnyerje mind a négy Grand Slam-tornát, ezt a szép eredményt 1988-ban sikerült elérnie, ráadásul ugyanebben az évben olimpiai bajnok is lett, akkor csupán 19 esztendős volt. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az évek alatt.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük