Végül legyőzte a tüdőrák az idős Michelle Triolát
Michelle Triola, Dick Van Dyke élettársa múlt hét péntekén hunyt el malibui otthonában, közölte a színész szóvivője.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. október 31-én, életének 76. életévében tüdőrák következtében elhunyt Michelle Triola Marvin színésznő, aki leginkább A piszkos tizenkettő sztárjához, Lee Marvinhoz fűződő viszonya révén vált ismertté.

Dick Van Dyke-kal

Bár az idős hölgyet 2008 áprilisában megműtötték és igyekeztek eltávolítani szervezetéből a rákot, a gyilkos kór legyőzte szervezetét. Végül malibui otthonában hunyta le örökre a szemét, élettársa, Dick Van Dyke mellett.

Törvényt módosítottak a nyomán

Az 1933-as Michelle Triola neve valószínűleg az ismeretlenség mocsarába süllyedt volna, ha a Bolondok hajója 1964-es forgatásán viszonyt nem kezd az akkor már híres Lee Marvinnal. A pár hat évig élt együtt, és bár Michelle felvette a színész nevét, sosem házasodtak össze. Kapcsolatuk 1970-ben ért véget, ám Marvin azután is havonta támogatta egykori élettársát egy bizonyos összeggel, hogy az tovább építhesse énekesi és színészi karrierjét.

Ám a színész egyszer csak nem küldött több csekket. Michelle válaszul beperelte és a fele vagyonát követelte.

Állítása szerint azért, mert annak idején mindent feladott, hogy a férfiról gondoskodjon. Mivel élettársi alapon korábban senkinek nem fizettek még tartásdíjat az Egyesült Államokban, a per precedensértékű lett.

A társ és a feleségtartási díj szavak összevonásából született palimony kifejezés pedig - pal és alimony - azóta bekerült az amerikai családjogi törvényekbe is.

Újra sztárpasival kezdett

Ironikus módon a sóvárgó asszonynak végül mégsem sikerült rátennie kezét volt élettársa vagyonára, ám a bíróság, mintegy kártérítésül, megítélt számára 104 ezer dollárt, azaz egy mai árfolyamon több mint húszmillió forintnak megfelelő összeget.

Michelle Triola azután a William Morris tehetségkutató ügynökségnél helyezkedett el titkárnőként. A szerelem hamarosan ismét rátalált, megismerte ugyanis Dick Van Dyke-ot, akit a magyar nézők leginkább a Halálbiztos diagnózis című orvosos krimisorozatból ismerhetnek. 1986-ban költöztek Malibura, végül ott is hunyt el az idős asszony.
Ezt is szeretjük