Az Oscar-díjas Michelle Yeoh üzenete sok nőnek adhat erőt: imádtuk is érte

Michelle Yeoh az első ázsiai születésű színésznő, aki Oscar-díjat kapott.

Michelle Yeoh Oscar-díjat kapott
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Michelle Yeoh Oscar- és Golden Globe-díjas, kínai származású színésznő. Hongkong méltán lehet büszke a nevére, hiszen már számos helyi akciófilmben bizonyította tehetségét és a színészethez való hozzáértését. Méltán megérdemelt hírnevét főként annak is köszönheti, hogy az akciójelenetekben sosem engedte, hogy kaszkadőr helyettesítse. Első nagy filmje az 1997-ben bemutatott A holnap markában című James Bond-film volt, amiben Pierce Brosnan mellett játszhatott, szerepe szerint ő volt Wai Lin.

2000-ben a Tigris és sárkányban tűnt fel, ebben Yu Shun Lient alakította, 2004-ben az Ezüstsólyomban, 2005-ben pedig az Egy gésa emlékirataiban láthatta a közönség. A 2023-as Oscar-gálán megtisztelő címet vehetett át, amelyet a legjobb női főszereplőnek ítéltek oda.

Michelle Yeoh Oscar-díjat kapott

A legjobb női főszereplő díjáért Cate Blanchett, Ana de Armas, Andrea Riseborough, Michelle Williams és Michelle Yeoh szálltak versenybe az idei Oscar-gálán. Végül a 2022-ben debütált Minden, mindenhol, mindenkor című film női főszereplője, Michelle Yeoh nyerte el a kitüntető elismerést.

michelle-yeoh
Fotó: Getty Images Hungary/Leon Bennett

A hatvanéves színésznő elsősorban a 84 éves édesanyjának és a többi családtagjának mondott köszönetet a beszédében, amelyet a CNN szúrt ki.

- Ez egy nagy lehetőség és remény minden egyes kisfiúnak és kislánynak, akik úgy néznek ki, mint én. Amikor ma este nézik az eseményt, remény gyullad majd ki a szívükben. Ez az igazi bizonyíték arra, hogy ha nagyot álmodunk, akkor az álmok valóra válnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Beszédét követően a nőknek címzett egy inspiráló mondatot, amellyel sokak szívébe belopta magát:

- Hölgyek, soha ne higgyétek el, hogy már túl vagytok a csúcson!

michelle-yeoh2
Fotó: Getty Images Hungary/Frazer Harrison

Szerinte az Oscar egy igazi reménysugár, amely azt is bizonyítja, hogy nem csak a fiatal színésznőkkel történhetnek még csodák. Hazája büszke lehet rá, hiszen ő az első ázsiai születésű színésznő a történelemben, aki megkapta ezt a neves díjat.

Nézd meg, hogyan fest Melissa Gilbert napjainkban!

Az állandóan mosolygós kislány sokak nagy kedvencévé vált, így a színésznőre sokan még ebből a korszakból emlékeznek. Az 58 éves Melissa Gilbert azóta nagy változáson esett át, azonban mosolyában még mindig látni lehet a cuki, copfos Laurát.

Emlékszel A farm, ahol élünk édes, copfos kislányára? Friss fotókon az 58 éves Melissa Gilbert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-kép: Getty Images

Ezt is szeretjük