Michael Jackson kiakasztotta Lionel Richie-t a közös munka során: ezzel kergette az őrületbe
Michael Jackson és Lionel Richie a '60-as években turnéztak együtt.

michael-jackson-lionel-richie-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel a művészemberek mindennapjai korántsem annyira kötöttek, mint azoknak, akik egy irodában dolgoznak, így a viccelődés is sokkal többször helyet kap a kollégák között. Számtalan sztár osztott meg olyan sztorikat, hogyan ugratják egymást a stúdiómunkálatok során vagy a forgatásokon.

Ám akadnak, akik nem tudják, hol a határ, ha az adok-kapokról van szó. Például Michael Jackson is alaposan feladta a leckét Lionel Richie-nek a közös munka alatt.

Michael Jackson így akasztotta ki Lionel Richie

A két énekes többször is összeállt. 1985-ben mindketten csatlakoztak ahhoz a jótékonysági csoporthoz, amelyet Harry Belafonte előadó és társadalmi aktivista hozott létre. A USA for Africa elnevezésű társulat olyan szupersztárokból állt többek között, mint Diana Ross, Billy Joel, Tina Turner vagy Stevie Wonder. Egyetlen szerzeményükkel, a We Are The World című dallal dollármilliókat gyűjtöttek az afrikai éhezők számára, valamint öt Grammy-díjat is bezsebeltek.

michael jackson lionel richie 1
Fotó: Lynn Goldsmith / Getty Images Hungary

Azt kevesen tudják róluk, hogy a ’60-as években is együtt zenéltek. A Pop királya ekkor még a Jackson 5 csapatát erősítette, Richie pedig a Commodores nevű, funkdallamokat játszó formációban muzsikált. Utóbbinak 1971-ben jött a lehetőség, együttesével részt vehettek egy meghallgatáson, amelynek az volt a tétje, hogy lehetnek-e a Jackson 5 előzenekara. Ez hatalmas esély volt számukra, hiszen az öt Jackson testvérből álló együttes igazi közönségkedvencnek számított akkor. 

- Elmentünk a meghallgatásra, és minket választottak. Mi játszhattunk a Jackson 5 előtt egy teljes amerikai turnén keresztül. Így eljutottunk Los Angelesbe, ahol kiszúrtak bennünket, és onnantól megtörtént a varázslat - mesélte Richie a No Filter With Naomi című műsorban 2021 tavaszán.

jacko
Fotó: L. Cohen / Getty Images Hungary

A koncertsorozatnak hála, a formációt leszerződtette a Motown Records lemezkiadó, ám a sikerért elég komolyan megszenvedtek. A turné során ugyanis kőkeményen megizzasztották őket a Jackson testvérek, különösen az akkor mindössze 11 esztendős Michael Jackson.

- Nagyon fiatalok voltak mindannyian, sokszor nem is zenészeknek, hanem bébiszittereknek éreztük magunkat. Michael végig nagyon csintalan volt, folyamatosan heccelt bennünket. 

- Őrült poénokat eszelt ki. Például akkoriban, ha ki akartad pucoltatni a cipődet, csak ki kellett tenned a hotelszobád elé. Ilyenkor jégkockákat pakolt bele, hogy azok reggelre elolvadjanak, és eláztassák a lábbelit. Vagy olyan port hintett a hajunkra a repülőn, amitől az órákig viszketett, ez egyáltalán nem volt vicces. De minket sem kellett félteni, viszonoztuk a szívességeket.

Michael Jackson lánya, Paris

Michael Jackson gyerekei immár felnőttek, a legtöbbet Paris Jacksonról hallhatnak a rajongók, akiből modell lett. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nő lett.

Ezt is szeretjük