Michael Jackson kiakasztotta Lionel Richie-t a közös munka során: ezzel kergette az őrületbe

Michael Jackson és Lionel Richie a '60-as években turnéztak együtt.

michael-jackson-lionel-richie-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel a művészemberek mindennapjai korántsem annyira kötöttek, mint azoknak, akik egy irodában dolgoznak, így a viccelődés is sokkal többször helyet kap a kollégák között. Számtalan sztár osztott meg olyan sztorikat, hogyan ugratják egymást a stúdiómunkálatok során vagy a forgatásokon.

Ám akadnak, akik nem tudják, hol a határ, ha az adok-kapokról van szó. Például Michael Jackson is alaposan feladta a leckét Lionel Richie-nek a közös munka alatt.

Michael Jackson így akasztotta ki Lionel Richie

A két énekes többször is összeállt. 1985-ben mindketten csatlakoztak ahhoz a jótékonysági csoporthoz, amelyet Harry Belafonte előadó és társadalmi aktivista hozott létre. A USA for Africa elnevezésű társulat olyan szupersztárokból állt többek között, mint Diana Ross, Billy Joel, Tina Turner vagy Stevie Wonder. Egyetlen szerzeményükkel, a We Are The World című dallal dollármilliókat gyűjtöttek az afrikai éhezők számára, valamint öt Grammy-díjat is bezsebeltek.

michael jackson lionel richie 1
Fotó: Lynn Goldsmith / Getty Images Hungary

Azt kevesen tudják róluk, hogy a ’60-as években is együtt zenéltek. A Pop királya ekkor még a Jackson 5 csapatát erősítette, Richie pedig a Commodores nevű, funkdallamokat játszó formációban muzsikált. Utóbbinak 1971-ben jött a lehetőség, együttesével részt vehettek egy meghallgatáson, amelynek az volt a tétje, hogy lehetnek-e a Jackson 5 előzenekara. Ez hatalmas esély volt számukra, hiszen az öt Jackson testvérből álló együttes igazi közönségkedvencnek számított akkor. 

- Elmentünk a meghallgatásra, és minket választottak. Mi játszhattunk a Jackson 5 előtt egy teljes amerikai turnén keresztül. Így eljutottunk Los Angelesbe, ahol kiszúrtak bennünket, és onnantól megtörtént a varázslat - mesélte Richie a No Filter With Naomi című műsorban 2021 tavaszán.

jacko
Fotó: L. Cohen / Getty Images Hungary

A koncertsorozatnak hála, a formációt leszerződtette a Motown Records lemezkiadó, ám a sikerért elég komolyan megszenvedtek. A turné során ugyanis kőkeményen megizzasztották őket a Jackson testvérek, különösen az akkor mindössze 11 esztendős Michael Jackson.

- Nagyon fiatalok voltak mindannyian, sokszor nem is zenészeknek, hanem bébiszittereknek éreztük magunkat. Michael végig nagyon csintalan volt, folyamatosan heccelt bennünket. 

- Őrült poénokat eszelt ki. Például akkoriban, ha ki akartad pucoltatni a cipődet, csak ki kellett tenned a hotelszobád elé. Ilyenkor jégkockákat pakolt bele, hogy azok reggelre elolvadjanak, és eláztassák a lábbelit. Vagy olyan port hintett a hajunkra a repülőn, amitől az órákig viszketett, ez egyáltalán nem volt vicces. De minket sem kellett félteni, viszonoztuk a szívességeket.

Michael Jackson lánya, Paris

Michael Jackson gyerekei immár felnőttek, a legtöbbet Paris Jacksonról hallhatnak a rajongók, akiből modell lett. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nő lett.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük