Michael Jackson ezzel akasztotta ki Freddie Mercuryt: a személyi asszisztens kotyogta ki
Michael Jackson és Freddie Mercury a '80-as években együtt stúdióztak.

michael-jackson-freddie-mercury-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '80-as évek két legnagyobb alakjának Michael Jacksont és Freddie Mercuryt tartják. Az egyikőjük a pop királyaként híresült el, a másikuk a világ egyik legnagyobb rockbandája, a Queen énekese volt.

Jackson óriási Queen-rajongó volt, rendszeresen megnézte őket élőben, a '80-as évek elején, már befutott zenészként simán megtehette, hogy a backstage-ben együtt lógjon a bandával. Mercuryval egyre jobb lett a kapcsolata, közös programjaik is voltak, szó esett közös számok felvételéről is, 1983-ban együtt vonultak stúdióba, ám a közös dalaikat hivatalosan sosem jelentették meg.

Michael Jackson ezzel akasztotta ki Freddie Mercuryt

Freddie Mercury személyi asszisztense, Peter Freestone, becenevén Phoebe a Queen frontemberét mindenhova elkísérte. Amikor a két legenda együtt dolgozott, ő is velük tartózkodott Jackson otthonának stúdiójában. A férfi a Metro lapnak mesélt arról, hogy a Thriller énekese mivel akasztotta ki Mercuryt. 

Jackson körbevezette őket a több millió dollárt érő otthonában, a hálószobáját is megmutatta, ami az emeleten volt, amikor beléptek a helyiségbe, Mercury teljesen kiakadt.

- Freddie képtelen volt befogni a száját, miután meglátta, hogy a szoba közepén egy matrac van. Ezt mondta társának: "de hát neked van elég pénzed, miért nem tudsz venni egy saját ágyat?" Erre Michael ezt felelte: "sokkal jobban érzem magam, ha még közelebb vagyok a Föld bolygóhoz." Freddie így vágott vissza: "mégis mit számít már az az ágy? Már így is az emeleten vagyunk!" - emlékezett vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mercury imádott személyi asszisztense szerint Jacksonnak nem voltak sztárallűrjei, ugyanolyan természetesen viselkedett vele, mint a zenésszel. Sőt, amikor a Queen frontembere félórás cigiszünetet tartott, addig ő és Jackson együtt játszottak egy videójátékon.

Összesen három dalon dolgoztak együtt, cím szerint a There Must Be More to Life Than Thisen, a State of Shockon és a Victoryn.

Sosem jutottak a munka végére, erről már Jim Beach, becenevén Miami, a zenekar menedzsere mesélt a The Great Pretender című dokumentumfilmben.

- Freddie ezt mondta nekem a telefonba: "el kell jönnöd értem, hogy elvigyél ebből a stúdióból. Egy lámával együtt kell felvennem a dalokat, Michael mindennap behozza ide az állatát, de én nem ehhez szoktam hozzá. Elegem van, el akarok innen tűnni!"

A barátságuknak ez a negatív tapasztalat nem tett jót, de végül az életstílusuk különbségei miatt távolodtak el egymástól.

- Michael mindig csak otthon lóg, nem szereti a szórakozóhelyeket. Azt mondja, ami kell neki, ő azt megveszi magának otthonra. Persze az ő dolga, de én viszont nem tudok ezzel az életstílussal azonosulni. Képtelen lennék ilyen életet élni, halálra unnám magam. Minden este eljárok valahova, utálok egy helyben ülni, szeretek folyton mozgásban lenni - nyilatkozta Freddie Mercury Lisa Robinsonnak.

Ő volt Freddie Mercury utolsó nagy szerelme

Képes összeállításunkban megnézheted Freddie Mercury és utolsó nagy szerelme, Jim közös képeit.

Ezt is szeretjük