Michael Flatley volt a 90-es évek kedvenc ír sztepptáncosa: ilyen sármos 63 évesen
Michael Flatley teste a túl sok tánctól szinte teljesen tönkrement, mégsem cserélné el az életét senkiére sem.

michael-flatley-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Flatley négyéves kora óta táncol, tinédzserként a boksz is érdekelte, ám végül nem a sport, hanem a művészvilág felé terelte az élet. A '80-as években a The Chieftains ír együttessel turnézott együtt, majd a szakmában egyre nagyobb nevet szerzett magának. Sokak szívébe belopta magát, amikor fellépett az Eurovíziós Dalfesztiválon 1994-ben, két évvel később pedig az Oscar-díjátadón bizonyíthatott a világ egyik leghíresebb táncosa.

Turnéival körbeutazta többször a világot, a Lord of the Dance volt élete legsikeresebb produkciója, de a Feet of Flames és a Celtic Tiger műsorai is nagy sikert arattak. A nyáron már a 64. születésnapját ünnepelheti a sztár, aki jelenlegi életéről nyilatkozott a Daily Mirrornak.

Michael Flatley friss fotókon

Az interjúban elmesélte, hogy 35 éves volt, amikor az Eurovíziós Dalfesztiválnak köszönhetően világhírnévre tett szert. Visszatekintve örül annak, hogy kicsit később futott be, és nem sokkal fiatalabban, mert akkor jóval több rossz döntést hozott volna meg az életében. 

1994 óta 300 millió fontnyi vagyont halmozott fel, így nem csoda, hogy áldottnak érzi az életét. Karrierje csúcsán a testére 50 millió fontos biztosítást kötött, ám az állandó fellépések miatt sajnos már nem úgy mozog, mint annak idején.

- Az orvosok figyelmeztettek, de én nem hallgattam rájuk. Most a nyakam és a hátam rossz állapotban van. Rosszak a keresztcsonti csípőízületeim, amelyek összekötik a medencémet és gerincem alsó részét. A csípőízületeim úgyszintén nem jók. Izomszakadás lett a jobb vádlimban, mindkét Achilles-inam megrepedt, és van egy fáradásos csonttörésem az egyik lábamban, ami úgy tűnik, soha nem gyógyul meg. Eltörtek a bordáim, amik miatt még mindig nehezen alszom éjszaka. A két vállam is cserére szorulna - panaszkodott.

A sok sérülése miatt a 2010-es évek közepén vonult vissza a tánctól, ám a Lord Of The Dance 25. jubileumi show-ját ő maga koreografálta, a csapata 2022-ben turnéra indul. Több európai országban fellépnek, például Németországban, Angliában, Ausztriában, Hollandiában, Szlovákiában és Csehországban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Fizikai fájdalmak ide vagy oda, nem cserélné el az életét senkiére sem.

Nem lenne ma meg semmim sem, ha nem követtem volna az álmaim!

Meg kell barátkozni a fájdalommal, különösen a táncszakmában, és annak ellenére, hogy minden reggel felébredek, és küzdök azért, hogy kiegyenesítsem a hátam, őszintén mondhatom, hogy jól döntöttem. Tudok futni most a busz után? Nem tartom valószínűnek. Meg tudom mászni a lépcsőket? Igen, csak sokkal több térre van szükségem a bemelegítésre.

Ma már Monacóban él egy kastélyban a családjával. Instagramján rendszeresen posztol magáról friss felvételeket, közelítve a 64-hez remekül néz ki.

- Van egy szerető feleségem, egy nő, akit szeretek. Nagyon hasonló gondolkodásúak vagyunk, ő egyszerűen csodálatos. Nagyon intelligens, fiatal hölgy - fogalmazta élete párjáról, Niamh O’Brienről, akit 2006-ban vezetett az oltár elé.

- Van egy gyönyörű, 14 éves fiunk. És nagyon szerencsés vagyok, hogy a feleségem segít neki a házifeladat-írásban, mert az nem megy nekem - jegyezte meg humorosan.

- Az élet szép. Nagyon szerencsés és nagyon boldog ember vagyok - összegezte.

Thomas Anders Norája

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Thomas Andersről és volt feleségéről.

Ezt is szeretjük