Bonnie Tyler volt a 80-as évek kedvenc énekesnője: 70 évesen remek formában van
Bonnie Tyler a '80-as évek egyik legnagyobb slágergyárosa volt.

bonnie-tyler-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Total Eclipse of the Heart, Holding Out for a Hero, It's a Heartache, If You Were a Woman (And I Was a Man) - csak néhány sláger Bonnie Tyler repertoárjából. A Walesben született énekesnő a '70-es években kezdte karrierjét, ám a legnagyobb sikereket a '80-as években érte el. Nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is népszerű volt.

Rekedtes hangja és szőke, dauerolt frizurája a védjegyévé váltak, szinte nem volt olyan ember a '80-as években, aki ne hallotta volna legalább egy dalát. Legnépszerűbb slágerei a mai napig felcsendülnek a retró bulikon. A harmincas éveiben járt, amikor a '80-as években meghódította a világot, a hetvenéves sztárnak a mai napig az éneklés a szenvedélye.

Bonnie Tyler remek formában van

Gaynor Hopkins néven jött a világra 1951. június 8-án. Már kislányként is imádta a zenét, gyerekként olyan előadók voltak rá nagy hatással, mint Elvis Presley, Frank Sinatra vagy a Beatles. Nagyon vallásos, protestáns családból való, így életében először egy templomban énekelt közönség előtt. 1969-ben, 18 éves korában részt vett egy tehetségkutatón, ahol második helyezett lett, ezután döntött úgy, hogy zenei karrierbe vág. Eleinte a Bobby Wayne & the Dixies háttérénekese volt, majd az Imagination zenekart alapította meg. 1975-ben lépett fel csapatával egy klubban, akkor Roger Bell ügynök fedezte fel, majd lemezszerződést ajánlottak neki.

1976-ban jelent meg debütáló kislemeze, a My! My! Honeycomb, de azzal még nem ért el sikereket. A '70-es években három albumot is kiadott, de a '80-as években futott be igazán. Elsöprő sikerű slágere, a Total Eclipse of the Heart című dala 1983-ban jelent meg. Ezzel a számával több mint húsz ország toplistájának első helyét szerezte meg. Ugyanebben az évben jött ki a Faster than the Speed of Night lemeze, amiből több mint egymillió példány kelt el Amerikában és az Egyesült Királyságban.

Ezzel a koronggal Guinness-rekorder lett: ő volt az első női előadó, akinek az albuma rögtön az első helyre került a brit toplistán.

Karrierje során összesen 18 albumot adott ki, a legutóbbi 2021-ben jelent meg The Best is Yet to Come címmel. A mai napig a zenélés a szenvedélye, ráadásul fantasztikusan néz ki, amit az alábbi felvétel is alátámaszt róla.

Bonnie Tyler nagyon csinos hetvenévesen.
Bonnie Tyler nagyon csinos hetvenévesen.
Fotó: Franziska Krug / Getty Images Hungary

Ami a magánéletét illeti, 1973-ban ment feleségül Robert Sullivanhez, aki az 1972-es olimpiai játékokon is részt vett dzsúdóversenyzőként. Tyler 39 esztendős volt, amikor elvetélt, végül sajnos sosem született gyermekük.

Jelenleg legújabb albumával turnézik, a tervek szerint márciusban fellép Franciaországban és Németországban. Hazánkban a mai napig nagy népszerűségnek örvend, karrierje alatt számos alkalommal fellépett, nemcsak Budapesten, hanem más, vidéki városokban is.

Ő volt Thomas Anders Norája

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Thomas Andersről és volt feleségéről, Noráról.

Ezt is szeretjük