Michael Flatley volt a 90-es évek imádott ír sztepptáncosa: 62 éves korára így megváltozott

Michael Flatley 2020. július 16-án lett 62 esztendős.

michael-flatley-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Flatley az egyik leghíresebb táncosnak vallhatja magát, a '90-es években vált világhírűvé, amikor az 1994-es Eurovíziós Dalfesztivál szüneteben lépett fel. 

Sokan odáig voltak, amikor a verseny alatt előadta Riverdance című performanszát, amit később a Lord of the Dance showműsorába is beépített. Az ír sztepptánc koronázatlan királyává vált, turnéival körbeutazta az egész világot, Budapesten is több alkalommal fellépett, legelőször 2000-ben.

Michael Flatley így fest 62 évesen

2020. július 16-án ünnepelte 62. születésnapját. Mint az emberek többsége, az elmúlt években ő is sokat változott, de leghűségesebb rajongói valószínűleg könnyen felismerik. A jobb oldali felvétel 2020 júniusában készült róla, amit az Instagram-oldalára posztolt ki.

Michael Flatley 1999-ben és 2020-ban.
Michael Flatley 1999-ben és 2020-ban.
Fotó: ullstein bild / Getty Images Hungary, Instagram/Michael Flatley

Az ír gyökerekkel rendelkező Flatley Chicagoban született, igazi zeneszerető családban nőtt fel, édesapja buzdítására fuvolázni tanult, tánctudását négyéves korában kezdte fejleszteni. Érdekesség, hogy a bokszhoz is volt tehetsége, 17 évesen még bajnokságot is nyert. Végül a tánc lett a befutó, a The Chieftains ír együttessel turnézott együtt a '80-as években. Táncosként és koreográfusként egyre nagyobb nevet szerzett magának, így kapta meg 1994-ben az Eurovíziós Dalfesztivál szervezőitől a sorsfordító felkérést. Két évvel később az Oscar-díjátadón is felléphetett.

A Lord of the Dance volt élete egyik legsikeresebb turnéja, 1996-ban, Dublinban debütált ezzel a showjával, de a Feet of Flames és a Celtic Tiger műsorai is nagy sikert arattak. Sajnos 2006-ban szívproblémái lettek, így számos turnéállomást vissza kellett mondania. A színpadra csak három évvel később tért vissza. Az állandó fellépések és a kor előrehaladtával egyre többször sérült le, 2015 májusában kiderült, hogy a gerincoszlopa helyrehozhatatlan károkat szenvedett, a bal térde sem volt már a régi, mind a két Achilles-ínja elszakadt, illetve a lábában volt egy fáradásos törése is. 2016 tavaszán lépett utoljára színpadra Las Vegasban.  

michael-flatley-régen-és-most-2
Fotó: NBC / Getty Images Hungary, Instagram/Michael Flatley

Karrierje során rengeteg rekordot ért el, ő lett a legjobban fizetett táncos, de hosszú évekig ő volt a leggyorsabb lábú is, ezt a rekordját 2019-ben a magyar Fricska csapata döntötte meg.

Mióta visszavonult a tánctól, a filmiparban próbálta ki magát, várhatóan 2020-ban mutatják be a Blackbird című kémfilmjét, amit ő írt és rendezett, de szerepelni is fog benne.

Így festenek a '80-as évek imádott férfi énekesei

Emlékszel még Dieter Bohlenre, Billy Idolra vagy Rick Astley-re? Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festenek a '80-as évek legnépszerűbb sztárjai.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük