Emlékszel A farm, ahol élünk copfos kislányára? Melissa Gilbert 57 évesen így néz ki
A farm, ahol élünkben ő játszotta Laura Ingallst.

melissa-gilbert-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A CBS amerikai televíziós csatorna 1974 és 1983 között sugározta A farm, ahol élünk című családi westerndrámát, amely a korszak legnézettebb sorozata lett a tengerentúlon. Ugyan a hazai közönségnek csaknem 25 évet kellett várnia a bemutatóig, a produkció sikere itthon sem maradt el, népszerűségét mi sem bizonyítaná jobban, mint a tény, hogy a mai napig ismétlik.

A széria Laura Ingalls folytatásos regénye alapjaira támaszkodva mutatta be a Minnesota állambéli Walnut Grove település lakóinak életét, ezen belül az Ingalls család ügyes-bajos hétköznapjaira fókuszált. Charles Ingalls lányai gondoskodtak arról, hogy a történet cseppet se legyen unalmasnak mondható, épp ezért a gyerekek közül került ki sokak legkedvesebb karaktere, a copfos és cserfes Laura Ingalls.

Melissa Gilbert így fest 57 évesen

A karakter megformálása után Melissa Gilbert a legsikeresebb gyereksztárok egyikének mondhatta magát. A szakma is elismerte: 1980-tól állandó jelöltje volt a legrangosabb televíziós díjátadóknak, 19 éves korára bezsebelt egy Emmy- és egy Golden Globe-jelölést, valamint kétszer is elnyerte a legjobb fiatal színésznőnek járó díjat. 

Melissa Gilbert a kép bal oldalán A farm, ahol élünk című sorozatban.
Melissa Gilbert a kép bal oldalán A farm, ahol élünk című sorozatban.
Fotó: RTL Klub/A farm, ahol élünk

A színésznő élete nem indult egyszerűen. Vér szerinti szülei rögtön születése után lemondtak róla, így még kisbabaként adoptálta a komikus, Paul Gilbert és színésznő felesége, Barbara Cane. Az asszony eldöntötte, sztárt csinál a lányából, akit - ahogy lehetett - reklámfilmek szereplőválogatásaira vitt.

Melissa Gilbert 2021-ben, 57 évesen.
Melissa Gilbert 2021-ben, 57 évesen.
Fotó: Instagram/Melissa Gilbert

Gilbert életrajzi könyvében mesélt arról, hogy anyja árgus szemmel figyelte egész gyerekkorában: ő mondta meg, miről beszélhet az interjúkban, milyen ruhát viselhet, sőt azt is megszabta, mit ehet. 

„Anyám tartott kézben mindent: a karrieremet, az étkezésemet és azt, hogyan öltözködöm - egész életemben. Sosem ellenkeztem, és sosem kérdőjeleztem meg a döntéseit. A család ellen beszélni nálunk a legnagyobb hűtlenség jele lett volna, ezt pedig nem tolerálta a családom” - írta Prairie Tale című memoárjában.

melissa-gilbert-otthona
Fotó: YouTube/CBS Sunday Morning

A sorozat befejeztével nem hagyott fel a forgatással, 2019-ben láthattuk utoljára a vásznon a When We Last Spoke című drámában. Ám 57 évesen inkább csendes, nyugodt életre vágyott, így a New York államban található Catskill-hegységhez költözött. 2020 júliusában a CBS Sunday Morning című show stábját látta vendégül otthonában, ahol megmutatta, hogy éppolyan vidéki életet él, mint amilyet egykor leghíresebb figurája: csirkéket tart, és egész nap kertészkedik. 

Gyereksztárok akkor és most

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néznek ki azok a gyereksztárok, akiknek szép jövőt jósoltak, felnőttkorukra mégsem sikerült a filmiparban maradandót alkotniuk.

Ezt is szeretjük