Meghan a botrány közepette elhagyta Angliát - Harry herceg nem tartott vele
Meghan hercegné máris visszarepült Kanadába.

meghan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár még csak másfél hete kezdődött el a 2020-as esztendő, máris kialakult az év egyik legnagyobb botránya. Szerda este Harry herceg és Meghan hercegné váratlanul bejelentették, hogy visszalépnek a brit királyi család magas rangú tagjaiként betöltött szerepkörükből, anyagilag függetlenné válnak, és sokkal kevesebb feladatot vállalnak el ettől az évtől kezdve. Idejük egy részét Angliában, másik felét Észak-Amerikában töltik. Az általuk támogatott társadalmi szervezetekkel és Nemzetközösséggel kapcsolatos kötelezettségeikről nem mondanak le, illetve a királyi család tagjaival szeretnének ugyanúgy közreműködni.

A királyi család tagjai nem számítottak erre a fordulatra, ők is a híradásokból értesültek a sussexi hercegi pár döntéséről. Bennfentesek azt pletykálták a brit sajtónak, hogy szinte mindenki hatalmasat csalódott Harry hercegékben, és úgy érzik, hátba szúrták őket. A Buckingham-palota szűkszavúan reagált a helyzetre, kifejezték, hogy korai stádiumban vannak a megbeszélések a házaspárral, illetve bonyolult helyzetként írták le a szituációt. A Daily Mail brit napilap a bennfenteseitől megtudta, hogy Meghan hercegné a botrány közepette visszarepült Kanadába, Harry viszont nem tartott vele.

Meghan hercegné pár nap után repült vissza Kanadába

Meghan mindössze három napot tartózkodott Londonban, a lap megtudta, hogy a hercegi pár kisfia, Archie Kanadában maradt a dadusával és a hercegné legjobb barátnőjével, Jessica Mulroney-val. Nyilvánvalóan a gyermekéhez repült vissza, azonban a bennfentes szerint Harry felesége nem tervezte, hogy sok időt tölt Angliában, így várhatóan a közeljövőben még nem tér vissza Európába.

A herceg egyelőre azért nem tudott feleségével tartani, mivel a királynővel, édesapjával, Károllyal és bátyjával, Vilmossal tárgyalt. Erzsébet rájuk parancsolt, hogy a napokban dolgozzanak ki egy olyan működőképes megoldást, ami megengedi, hogy unokája és Meghan visszaléphessenek az eddig betöltött szerepkörükből, illetve néhány olyan feladatkört is felsorolt, ami megfelelhet az elégedetlen párnak.

A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy Priti Patel brit belügyminiszter is részt vett a tárgyalásukon. Neki kiemelt figyelemmel kell monitoroznia, hogy ne a brit adófizetők állják Meghan és Harry kétlaki életét, illetve arra is ügyelnie kell, nehogy baja essen a házaspárnak. Egyelőre úgy tűnik, nem lesz annyira könnyű erre a krízishelyzetre helyes megoldást találni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Többek fejében felmerült a kérdés, hogy vajon Harryék ezen húzásuk után megtarthatják a hercegi címüket? Piers Morgan brit tévés személyiség például egy véleménycikkben fejtette ki, hogy ő a királynő helyében azonnal elvenné tőlük a nemesi rangot, azonban a bennfentesek úgy tudják, hogy erre nem fog sor kerülni, Harry továbbra is herceg, Meghan pedig hercegné marad.

Ahogy korábban megírtuk, bejelentésüket rengeteg támadás és negatív kritika érte, hiszen az elmúlt hónapokban angliai otthonuk, a Frogmore Cottage renoválási munkálataira 2,4 millió fontot - átszámítva 939 millió forintot - költöttek a brit adófizetők pénzéből, ráadásul sokan tiszteletlenségnek érzik ezt a cselekedetüket Erzsébet királynővel szemben is. Más rajongók viszont maximálisan támogatják őket a döntésükben, ők azzal érveltek, hogy valószínűleg Harry nem szerette volna, ha a sűrűn kritizált Meghan Diana hercegnő sorsára jutna.

Meghan hercegné legszebb ruhái 2019-ben

Képes összeállításunkban megnézheted, melyek voltak Meghan hercegné legszebb szettjei 2019-ben.

Ezt is szeretjük