A királynő tajtékzik dühében - Így reagált a királyi család Harry hercegék visszavonulására
A királyi család bennfentesei elárulták, hogyan reagáltak Harry hercegék nagy bejelentésére.

királyi-család-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világ megdöbbent Harry herceg és Meghan hercegné tegnap esti bejelentésén. A házaspár egy közleményt adott ki, amelyben kimondták, hogy a brit királyi család magas rangú tagjaiként visszalépnek betöltött szerepkörükből, anyagilag függetlenné válnak, és sokkal kevesebb hivatalos feladatot vállalnak el 2020-tól. Egy újszerű, progresszív pozíciót szeretnének betölteni a családban.

Terveik szerint ugyanannyi időt töltenek el Észak-Amerikában, mint Angliában a királyi család tagjaival, illetve az általuk támogatott társadalmi szervezetekkel továbbra is közreműködnek a jövőben, és a Nemzetközösséggel kapcsolatos kötelezettségeikről sem mondanak le. A bejelentés után nem telt el sok idő, hogy az emberek kifejtsék a véleményüket, sokan felháborodtak a döntésükön, mások viszont kiálltak mellettük. A Daily Mail brit napilapnak több palotai bennfentes beszámolt arról, hogyan reagált a királyi család többi tagja a meglepő bejelentésre.

Erzsébet királynő a hírekből értesült unokája döntéséről

A lap információi szerint Harry és Meghan nem egyeztetett 2020-as terveiről Erzsébet királynővel és Károly herceggel, de még Vilmost sem avatták be, a családtagok a híradásokból értesültek a sussexi herceg és hercegné döntéséről. Az egyik régi bennfentes szerint a királynő hatalmasat csalódott unokájában, a családtagokat teljesen ledöbbentette a hír, egyszerre éreznek szomorúságot és dühöt magukban.

- Ez egy nagyon tisztességtelen húzás volt a királynővel szemben, nem ezt a bánásmódot érdemelte volna. A család természetesen megérti, hogy Harry hercegék valami mást szeretnének csinálni, és próbálták is őket ezzel segíteni. Viszont most teljesen megsemmisítettek mindenkit ezzel a bejelentéssel - mondta el véleményét a lapnak az egyik családhoz közel álló forrás.

Elképesztő módon félrevezettek mindenkit a családban, úgy érzik, hátba támadták őket.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Buckingham-palota még tegnap este adott ki egy hivatalos közleményt, amelyben a házaspár döntésére reflektáltak: "A megbeszélések a sussexi herceggel és hercegnével még korai szakaszban vannak. Megértjük, hogy más irányban szeretnék tovább folytatni, de ezek bonyolult folyamatok, melyeknek kidolgozása időbe telik."

Piers Morgan brit tévés személyiség és újságíró azonnal reagált a palota közleményére a Twitteren: "Friss hír: a Buckingham-palota azt mondja, hogy ez egy bonyolult ügy. Lefordítva ez azt jelenti, hogy a királynő baromi mérges" - nyilvánította ki véleményét közösségi oldalán.

A Daily Mail úgy tudja, hogy Harry és Meghan a hathetes kanadai szabadságuk alatt határozták el, hogy megváltoztatják a játékszabályokat 2020-ban. Szeretnének egy teljesen új honlapot létrehozni, ami független lesz a királyi családtól, ezt a tervet pedig a saját sajtós munkatársaikkal sem osztották meg, pedig hivatalosan velük is egyeztetni kellene erről.

Meghan hercegné legcsinosabb ruhái 2019-ben

Képes összeállításunkban megnézheted, melyek voltak Meghan hercegné legjobb szettjei 2019-ben. Neked melyik volt a kedvenced?

Ezt is szeretjük